back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΝΒΑ: Έλεγχος για ντόπινγκ, αλλά όχι για ψυχαγωγικά ναρκωτικά

Διαβάστε επίσης

Το ΝΒΑ συμφώνησε με την Ένωση παικτών πως όταν ξεκινήσει εκ νέου η σεζόν θα γίνεται έλεγχος για ουσίες που επηρεάζουν την απόδοση, αλλά όχι για ψυχαγωγικά ναρκωτικά.

Το ΝΒΑ ετοιμάζεται για την επανέναρξη της σεζόν που ορίστηκε στις 31 Ιουλίου. Το ολοκληρωμένο καλεντάρι με έναρξη των playoffs στις 18 Αυγούστου κοντεύει να κατοχυρωθεί. Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι: Το ντόπινγκ κοντρόλ. Και η απόφαση που πάρθηκε σίγουρα έχει ενδιαφέρον.

Όπως αποκάλυψε ο Σαμς Καράνια του “The Athletic”, η λίγκα συζήτησε με την Ένωση παικτών για το συγκεκριμένο θέμα και συμφώνησαν να ακολουθήσουν τη μέση οδό. Θα γίνονται μεν συχνοί έλεγχοι για απαγορευμένες ουσίες, αλλά θα παύσει ο έλεγχος για κάποιες άλλες ουσίες που κανονικά απαγορεύονται.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να κάνει το ΝΒΑ ντόπινγκ κοντρόλ για να ελέγξει τους παίκτες για χρήση φαρμάκων ενίσχυσης της απόδοσης (αναβολικά ή ισχυρά ναρκωτικά), αλλά δεν θα κάνει έλεγχο για ψυχαγωγικά ναρκωτικά, τα οποία έχουν ψυχοδραστική δράση. Όπως γίνεται σαφές, η συγκεκριμένη απόφαση θα συζητηθεί αρκετά.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα