back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

US Open: Μαζικές απολύσεις για να διασωθεί το τουρνουά

Διαβάστε επίσης

Οι συνέπειες της πανδημίας του Covid-19 είναι τεράστιες στην παγκόσμια οικονομία και το τένις έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, καθώς δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή των επαγγελματικών τουρνουά.

Το Roland Garros προσπαθεί να σώσει τη χρονιά, μεταφέροντας τη διοργάνωση για το φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί ενώ το Wimbledon αποφάσισε την οριστική ακύρωση του Λονδρέζικου Grand Slam.

Όσον αφορά το US Open, η Αμερικανική Ομοσπονδία (USTA) προσπαθεί να το διοργανώσει στις προγραμματισμένες ημερομηνίες 31 Αυγούστου με 13 Σεπτεμβρίου, αλλά η κατάσταση στις ΗΠΑ και τη Νέα Υόρκη, παραμένει ακόμα πολύ σοβαρή.

Έτσι, η USTA ανακοίνωσε ότι προχωράει σε απολύσεις 110 υπαλλήλων, προκειμένου να διατηρήσει τη βιωσιμότητά της ενώ θα κλείσει και ένα μέρος των γραφείων της στη Νέα Υόρκη. Στην ανακοίνωσή της τονίζει πως τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το US Open θα παραμείνει ένα τουρνουά παγκόσμιου επιπέδου.

“Έχουμε την ευκαιρία να οργανώσουμε εκ νέου τη δομή του οργανισμού για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την κοινότητα του τένις στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Διευθυντής της USTA, Μάικλ Ντόουζ.

“Δυστυχώς σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για πολλούς από την οικογένεια της USTA που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τη συρρίκνωση του οργανισμού και θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά κάθε μέλος του προσωπικού για την αφοσίωσή του στον οργανισμό” πρόσθεσε o Ντόουζ ανακοινώνοντας τις απολύσεις.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα