back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φαούτσι: Θα χρειαστούμε δισεκατομμύρια δόσεις για τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Για τις επιπτώσεις του κορονοϊού μίλησε σε διαδικτυακό συνέδριο ο Αντονι Φαούτσι. Ο λοιμοξιολόγος του Λευκού Οίκου, ανέφερε για άλλη μία φορά πως η πανδημία δεν είναι καν «κοντά στο τέλος της», κάνοντας λόγο για τον «χειρότερο εφιάλτη» του τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας.

«Σε μια περίοδο τεσσάρων μηνών, έχει καταστρέψει ολόκληρο τον κόσμο και δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είμαστε ακόμα στην αρχή της κατανόησής του» είπε ο Φαούτσι που τόνισε επίσης πως τα εμβόλια θα είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι ένα αντίδοτο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. «Περιμένω περισσότερα από ένα εμβόλια, διότι θα χρειαστούμε δόσεις για όλον τον κόσμο. Δισεκατομμύρια δόσεις», δήλωσε.

Ο Φαούτσι στάθηκε και στις διαδηλώσεις που γίνονται με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που οι Αφροαμερικανοί είναι πιο ευάλωτοι στο να εκτεθούν στον κορονοϊό.

«Στις ΗΠΑ πρέπει να επικεντρώσουμε στους Αφροαμερικανούς, καθώς έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θέσεων εργασίας που δεν είναι γραφείου, ώστε να μπορούν να προβούν σε τηλεργασία. Εργάζονται έξω, κάνοντας φυσική και σωματική εργασία. Κάνουν πολλά πράγματα σωματικά όπου πρέπει να αλληλεπιδρούν», τόνισε ο Φάουτσι.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα