back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πάιατ: Υπόδειγμα για τις διακρατικές σχέσεις η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ

Διαβάστε επίσης

Υποδειγματική χαρακτήρισε τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ στο πλαίσιο συζήτησης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Παράλληλα επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση ότι τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο των θαλασσών.

«Όλα τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική χώρα, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο θαλασσών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζέφρι Πάιατ ενώ κληθείς να σχολιάσει το μνημόνιο Άγκυρας – Τρίπολης που ενδέχεται να δημοσιευτεί από τον ΟΗΕ τις επόμενες μέρες, απάντησε ότι «δεν μπορεί να αφαιρέσει τίποτα από την Ελλάδα», ενώ το χαρακτήρισε «μη βοηθητικό» και «προκλητικό».

Για τις διαδηλώσεις  για τη δολοφονία Φλόιντ

Ο Αμερικανός πρέσβης ρωτήθηκε επίσης για τις διαδηλώσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την Αμερική μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τόνισε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει ελευθερία του λόγου και της έκφρασης και ο κόσμος είναι ελεύθερος να διαμαρτύρεται. Υπογράμμισε την πρόοδο που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά από τη δεκαετία του 1960 και τις τότε διαμαρτυρίες της αφροαμερικανικής κοινότητας για τα πολιτικά δικαιώματα. «Εκλέξαμε πριν από 12 χρόνια τον πρώτο Αφροαμερικανό Πρόεδρο, αυτό θα ήταν αδιανόητο το 1964», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι «η αμερικανική δημοκρατία είναι ζωντανή και σε καλή κατάσταση και θα βγει δυνατότερη από αυτή την εμπειρία».

Όταν ρωτήθηκε για την αγορά ενέργειας, όπως σημειώνεται στην ίδια ενημέρωση, απάντησε ότι «η Ρωσία χρησιμοποιεί, σε όλη την Ευρώπη, την ενέργεια ως όπλο».

Πηγή: AΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα