back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δ. Τζανακόπουλος: Θετικό βήμα η ΑΟΖ – Χρειάζεται σχέδιο για τον Έβρο

Διαβάστε επίσης

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μιλώντας στην εκπομπή του Άρη Τόλιου στον Αθήνα 9,84 αναφέρθηκε αρχικά στα ελληνοτουρκικά και στις εξελίξεις στο θέμα της ΑΟΖ σημειώνοντας πως ” πρόκειται για ένα θετικό αδιαμφισβήτητο βήμα, το οποίο συνεχίζει μια πολιτική η οποία εγκαινιάστηκε από την δική μας κυβέρνηση.

Μια συμφωνία για να υπάρξει ΑΟΖ δεν είναι αποτέλεσμα 6 μηνών αλλά χρόνων. Επί της ουσίας κεφαλοποίησε το ήδη συσσωρευμένο κεφάλαιο των προηγούμενων ετών. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει θέση για την εξωτερική πολιτική.

Και συγκεκριμένα: η στάση της Τουρκίας δημιουργεί προβληματισμούς, οι συζητήσεις με την Αίγυπτο δεν προχωράνε και εν γένει το σημερινό κυβερνητικό σχήμα πορεύεται απολύτως χωρίς πυξίδα. Να θυμίσω εδώ πως ο κύριος Τσίπρας μίλησε για ένα στρατηγικό σχέδιο- ΑΟΖ Κρήτη και Ιόνιο και περαιτέρω ενέργειες για να φτάσουμε στην Χάγη για τις διαφορές μας με την Τουρκία. Πριν φτάσουμε όμως εκεί χρειάζονται συγκεκριμένες κινήσεις που η κυβέρνηση δεν κάνει”.

Αναφερόμενος στον Έβρο και στα γεγονότα που συγκλόνισαν πριν μερικούς μήνες την ελληνική κοινωνία, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι “η κυβέρνηση πριν από μερικούς μήνες παρουσίασε τον εαυτό της ως μόνο υπερασπιστή της πατρίδας και προσπάθησε να συγκαλύψει ορισμένα γεγονότα. Χρειάζεται ένα σχέδιο αντιμετώπισης προβλημάτων με την Τουρκία και ο κύριος Μητσοτάκης δεν μας έχει παρουσιάσει κάτι τέτοιο”.

Ως προς το σκάνδαλο Novartis ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε με έμφαση πως “εκ των πραγμάτων αυτό το οποίο φαίνεται από τα έγγραφα του FBI είναι ότι υπάρχει ένα κανονικότατο πολιτικό σκάνδαλο. Σας λέω δε πως δεν πρόκειται μόνο για ένα πολιτικό πρόσωπο.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η δικογραφία στην Βουλή η οποία είχε συγκεκριμένα ονόματα. Η προανακριτική δεν είχε μάρτυρες, όπως σήμερα, και εξέτασε μόνο νομικά ζητήματα στη συνέχεια δε ο φάκελος διαβιβάστηκε στην δικαιοσύνη. Η στάση που κράτησε η κυβέρνηση τότε ήταν η μοναδική η οποία μπορούσε πολιτικά και ηθικά να σταθεί”.

Τέλος αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις δήλωσε πως το κόμμα του τις παρακολουθεί διαπιστώνοντας πως τα ποιοτικά τους στοιχεία δεν φέρνουν καλές ειδήσεις για την κυβέρνηση, πράγμα που θα φανεί πολύ σύντομα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα