back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Φ. Αξιώτης: «O Μεγάλος Περίπατος θα δώσει ελεύθερο, ανοιχτό δημόσιο χώρο»

Διαβάστε επίσης

Για το Μεγάλο Περίπατο μίλησε στο σταθμό της πόλης ο Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων, Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης.

«Το κέντρο δεν κλείνει», τόνισε ο κ. Αξιώτης μιλώντας στην εκπομπή «Βόλτα» και στην  Μαργαρίτα Μυτιληναίου. Όπως εξήγησε «Ξεκινήσαμε τις ήπιες παρεμβάσεις προσωρινού χαρακτήρα, όπως βαφές, αντιολισθηρές και ανακλαστικές επί οδοστρωμάτων για την ασφάλεια των περιπατητών, όπως επίσης και για τους ποδηλάτες, στους ποδηλατοδρόμους».

«Μπορούμε να αποδώσουμε γρήγορα τα πρώτα κομμάτια του Μεγάλου Περιπάτου σε χρήση», δήλωσε ο κ. Αξιώτης.

«Στη Βασιλίσσης Όλγας ξεκινήσαμε τις εργασίες χθες το βράδυ και θα έχουν ολοκληρωθεί το Σάββατο, ενώ στην Πανεπιστημίου αναμένεται να ξεκινήσουμε το Σάββατο βράδυ, ώστε την Κυριακή το πρωί να ξυπνήσουν οι Αθηναίες κι η Αθηναίοι και οι επισκέπτες και φίλοι της πρωτεύουσας με τις πρώτες παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου. Επειδή είναι ήπιος και προσωρινός ο χαρακτήρας σημαίνει ότι μπορούμε να αποδώσουμε γρήγορα τα πρώτα κομμάτια του Μεγάλου Περιπάτου σε χρήση».

«Δίνουμε ελεύθερο, ανοιχτό δημόσιο χώρο»

Παράλληλα τόνισε ότι «συνολικά ότι οι περιπατητικές διαδρομές θα έχουν μήκος περίπου 7 χμ και η συνολική μας παρέμβαση αποδίδει 50.000 τμ, 50 ολόκληρα στρέμματα στο κέντρο της Αθήνας στους φυσικούς χρήστες, στους πεζούς και στους ποδηλάτες».

«Το κέντρο δεν κλείνει, ίσα- ίσα ανοίγει, γιατί δίνουμε ελεύθερο, ανοιχτό δημόσιο χώρο σε όποιον θέλει να περπατήσει, να πάρει το ποδήλατό του και να κάνει βόλτες», εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως « από εκεί και πέρα, όποιος φίλος θέλει να πάρει τα ΜΜΜ, επίσης θα υπάρχει ανοιχτή διέλευση για όλα τα Μέσα με ασφάλεια. Αν κάποιος φίλος μας επιλέγει το ΙΧ του, βεβαίως οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί για να μπορέσει κι εκείνος να κυκλοφορήσει με το αυτοκίνητό του στο κέντρο, με τη μόνη διαφορά, ότι θα πρέπει πλέον να το παρκάρει υποχρεωτικά σε ένα νόμιμο χώρο στάθμευσης».

 «Αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης δικύκλων»

Τέλος, για τα οχήματα σημείωσε ότι «δεν έχουμε κάνει κάποια ιδιαίτερη παρέμβαση, είναι οι περίπου 2500 διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν στους υπαίθριους χώρους και στους στεγασμένους στο ευρύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο, όμως, του Μεγάλου Περιπάτου, για πρώτη φορά χωροθετούμε αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης δικύκλων, δηλαδή χωροθετούμε περίπου 2000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, ώστε η εικόνα που είχαμε με το μηχανάκι πάνω στο πεζοδρόμιο ή στον πεζόδρομο να μην υπάρχει πλέον».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα