back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διπλωματία των πόλεων μεταξύ Αθήνας – Κωνσταντινούπολης

Διαβάστε επίσης

Τις βάσεις για συνεργασία των δήμων πόλεων έβαλαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάνογλου.

Στην κοινή τους συνέντευξη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν στην διπλωματία των πόλεων και σύντομα θα υπάρχουν και επίσημες επισκέψεις τους στις δύο πόλεις.

Ωστόσο σχετικά με την πρόθεση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί ο κ. Ιμάνογλου απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως αν συμφωνεί ή όχι αλλά υπογράμμισε ότι τάσσεται υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών. Σε αντίθεση ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι η Αγία Σοφία είναι διεθνές μνημείο που συμβολίζει την θρησκευτική ελευθερία και όχι μόνο.

Ο κ. Μπακογιάννης απαντώντας στην ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά σχετικά με τον τουρισμό δήλωσε αισιόδοξος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η Αθήνα και γενικά η Ελλάδα να είναι ένας ασφαλής προορισμός για διακοπές. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να δεχθεί τους τουρίστες, δηλώνοντας ότι είναι αισιόδοξος και κατέληξε με την φράση «δεν πιστεύω ότι χάθηκαν όλα».

Τέλος σε ότι αφορά το μεταναστευτικό και τους πρόσφυγες ο Τούρκος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, ενώ ο κ. Μπακογιάννης αφού παρουσίασε τα πεπραγμένα της Αθήνας προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος στη χώρα, στο κομμάτι που της αναλογεί, υποστήριξε την άποψη ότι το προσφυγικό είναι ένα διεθνές πρόβλημα και απαιτούνται διεθνείς λύσεις.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα