back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο χάρτης των κρουσμάτων Covid-19- H προσοχή σε Ξάνθη και Φωκίδα

Διαβάστε επίσης

Έντεκα είναι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας,ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.068. Δώδεκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι- 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε 2 εστίες είναι στραμμένη η προσοχή των υγειονομικών αρχών, σε Ξάνθη και Φθιώτιδα.

Μάλιστα στη Ξάνθη χθες μετά την διάγνωση θετικού κρούσματος σε εκπαιδευτικό που διδάσκει σε τέσσερα δημοτικά σχολεία, 80 άτομα στην πλειονότητα εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε δεκαήμερη καραντίνα. Υψηλό ιικό φορτίο καταγράφεται και στη Φθιώτιδα.

Ενδεικτικά από τα 11 χθεσινά νέα κρούσματα τα 5 καταγράφηκαν στη Φθιώτιδα, τα τρία στην Ξάνθη, ένα στη Ροδόπη και ένα στη Δράμα, ενώ το ενδέκατο νέο κρούσμα ήταν εισαγόμενο.

Όπως προκύπτει από την νέα επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, έξι περιοχές συγκαταλέγονται στην λίστα με αυτές που συγκεντρώνουν το υψηλότερο φορτίο κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μετά τα τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας, ο χάρτης έχει αλλάξει, με έξι νομούς συγκεντρώνουν υψηλό ιικό φορτίο. Πρόκειται για τους νομούς Ξάνθης,Λάρισας, Αργολίδας,  Καστοριάς, Κοζάνης και το Αγιον Ορός. Σε αυτούς του νομούς αντιστοιχούν πάνω από 50 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Αγιον Ορος και Καστοριά μάλιστα βρίσκονται στη λίστα από τον Μάρτιο.

Αναφορικά με τη Λάρισα, η παρουσία στη λίστα οφείλεται κυρίως στον εντοπισμό κρουσμάτων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και τον οικισμό των Ρομά, ενώ για την Αργολίδα εξαιτίας της εμφάνισης κρουσμάτων σε δομή προσφύγων στο Κρανίδι.

Επιβαρυμένες από την πανδημία εμφανίζονται και άλλες 9 περιοχές: Έβρος, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Εύβοια, Αττική (πλην του δυτικού τομέα), Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθος. Σε αυτές η επίπτωση του κορονοϊού ήταν 10 έως 49 κρούσματα ανά 100.00 πληθυσμού.

Στον αντίποδα και με λιγότερα από 10 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού ακολουθούν Κομοτηνή, Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Πιερία, Πέλλα, Άρτα, Λευκάδα, Φθιώτιδα, Κόρινθος, Μεσσηνία, Λέσβος και Χίος.

Δεν καταγράφουν κανένα κρούσμα, τα Γρεβενά, η Ευρυτανία και η Φωκίδα.

Κλιμάκιο του  ΕΟΔΥ θα μεταβεί την Παρασκευή το πρωί στην Ξάνθη προκειμένου να υποβάλει σε  διαγνωστικό έλεγχο  εκπαιδευτικούς  των τεσσάρων σχολείων στα οποία  δίδασκε  ο καθηγητής που βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό .

Έλενα Μπρέγιαννη 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα