back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκος Παπαναστάσης στον Αθήνα 9.84: “Σε περίπτωση απειλής, προσβολής των συνόρων μας πρέπει να τα υπερασπιστούμε”

Διαβάστε επίσης

“Σε περίπτωση απειλής, προσβολής των συνόρων μας πρέπει να τα υπερασπιστούμε” τόνισε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής ΚΚΕ, πρώην Αξιωματικός Στρατού μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Χρήστο Καπούτση.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Πρόκειται για μια ιστορία εκ προοιμίου περίπλοκη. Αυτές τις σχέσεις θα πρέπει να τις δούμε μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των ανταγωνισμών που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, ανάμεσα στις ΗΠΑ ,τη Ρωσία, την Κίνα και άλλες μεγάλες δυνάμεις” επισήμανε ο κ. Παπαναστάσης.

Και πρόσθεσε :”Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν καθορίζονται μόνο από την επιθετικότητα της Τουρκίας. Έχουμε την τουρκική αμφισβήτηση π. χ. του πρωτοκόλλου του 1966. Ουσιαστικά είναι η αμφισβήτηση της Λωζάνης και τις καθημερινές κλιμακούμενες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών. Επίσης έχουμε τις απειλές του Τούρκου υπ. Εξωτερικών ,τις γεωτρήσεις του τουρκικού γεωτρύπανου, που είναι σε εξέλιξη στην κυπριακή ΑΟΖ και την ενεργή υποστήριξη της γείτονος στη λυβική κυβέρνηση Σάρατζ ,γεγονός που τροφοδοτεί και τις αμφισβητήσεις στα νότια σύνορα της Ελλάδας ,στο τόξο από Καστελόριζο μέχρι Κρήτη”.

“Αυτό που επιδιώκει η Τουρκία, μέσω των γεωτρήσεων που προγραμματίζει η κρατική της εταιρεία είναι ουσιαστικά μια de facto ενεργοποίηση του ανυπόστατου τουρκολυβικού συμφώνου. Τι θέση παίρνει το ΝΑΤΟ ? Γιατί με αυτή τη στάση του, διογκώνει το πρόβλημα. Και προωθεί και τη διαχείριση στο Αιγαίο ,την Ανατολική Μεσόγειο ,ενώ στηρίζει ξεκάθαρα τον Ερντογάν και την κυβέρνηση Σάρατζ. Τους ανοίγει το δρόμο για παράνομες διεκδικήσεις” σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η Τουρκία προσβάλλει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει, με κάθε μέσο που διαθέτει ο κ. Παπαναστάσης τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση. Όπως είπε χαρακτηριστικά : “Σε περίπτωση απειλής, προσβολής των συνόρων πρέπει να τα υπερασπιστούμε”.

Όμως -συμπλήρωσε -δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι δυνάμεις που βρίσκονται στην Ελλάδα και μέσα από την εμπλοκή στις συμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ ρίχνουν λάδι στη φωτιά του πολέμου και της αναταραχής στην περιοχή ,δεν πρέπει να τις αφήσουμε να συνεχίσουν αυτή την πολιτική. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα σύνορα ,σε περίπτωση απειλής ,αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε δευτερόλεπτο να ροκανίζουμε και τα πόδια των δυνάμεων της αστικής τάξης της Ελλάδας ,οι οποίες δεν κάνουν τίποτα για να επικρατήσει ειρήνη στην περιοχή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα