back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αρχίζουν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. “«Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή Πρεμιέρα των Πανελλαδικών.. έχουν ληφθεί και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ’’ διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου από αύριο. Ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα, επαναλειτουργούν τα μουσεία, αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού στο Ελ. Βενιζέλος και ανοίγει εκ νέου για τις διεθνείς πτήσεις και το αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία”. Την 1η Ιουλίου διεθνείς πτήσεις, θα προσγειώνονται σε όλα τα αεροδρόμια της επικράτειας.

«Έχουμε ένα καλά μελετημένο σχέδιο για το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό… πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια και η υγεία των επισκεπτών μας.. Μελετήσαμε προσεκτικά χιλιάδες αφίξεις από το εξωτερικό, προκειμένου να αποτιμήσουμε κάθε κίνδυνο και ενδεχόμενο», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN. Ο κ Μητσοτάκης επεσήμανε ωστόσο, ότι ο κίνδυνος είναι αυξημένος, καθώς οι άνθρωπο έχουν την τάση να εφησυχάζουν.

Το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα μετέχει και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Νωρίτερα, κατ ιδίαν θα έχουν, ο Νίκος Δένδιας με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Νωρίτερα σήμερα, το Παρίσι διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει τον ‘’ανεπίτρεπτο’’ – όπως τον χαρακτήρισε ‘’ παρεμβατισμό’’ της Τουρκίας στη Λιβύη. Το μέγαρο των Ιλισίων τις προηγούμενες έχει εκφράσει την οργή του για την παραβίαση του εμπάργκο όπλων, ενώ κατήγγειλε και την παρουσία 7 τουρκικών πλοίων ανοιχτά της Λιβύης.

Σε δημόσια διαβούλευση, μπαίνουν από σήμερα οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων οι οποίες επεκτείνονται και στην Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Μεγάλου Περιπάτου. Οι παρεμβάσεις έχουν πιλοτικό χαρακτήρα ώστε το επόμενο διάστημα, όπου χρειαστεί, να υπάρξουν βελτιώσεις και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητα στην πόλη μας. Εικόνες από την Βασίλης Όλγας, με τον κόκκινο πεζόδρομο και τον κίτρινο ποδηλατόδρομο, ανήρτησε στο face book ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάνης σχολιάζοντας: ‘’Για να ζήσουμε και να απολαύσουμε κάθε βήμα του Μεγάλου Περίπατου, να αξιολογήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Όλοι μαζί. Διαβούλευση στη πράξη».

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα