back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 100.000 τελειόφοιτους λυκείου, καθώς ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. ‘’Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό’’ διαβεβαιώνει το Υπουργείο Παιδείας. Αύριο οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Την Τρίτη οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Μετά από τρεις μήνες επαναλειτουργούν αύριο γυμναστήρια, παιδότοποι, θεματικά πάρκα, ιαματικά λουτρά. Μετά από τρεις μήνες επαναλειτουργούν τα μουσεία. Συμβολική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών θα πραγματοποιήσει στις 8.30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ανοίγουν τα εποχικά ξενοδοχεία και καταλύματα, ‘’Οι ξενοδόχοι είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν τις μονάδες τους και να στείλουν στο ΕΡΓΑΝΗ την αναστολή των συμβάσεων εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά τους μισθούς στους εργαζόμενους’’ προειδοποίησε ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα διεθνή αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αίρονται οι περιορισμοί για τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. , ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μ. Βρετανία και την Τουρκία. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα προσγειωθούν οι πρώτες πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ, μεταξύ αυτών η Γερμανία. Για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, διατηρείται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

Το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο αναμένεται να συζητηθεί στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα μετέχει και ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Νωρίτερα, κατ ιδίαν θα έχουν, ο Νίκος Δένδιας με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Νωρίτερα σήμερα, το Παρίσι διαμήνυσε ότι δεν θα επιτρέψει τον ‘’ανεπίτρεπτο’’ – όπως τον χαρακτήρισε ‘’ παρεμβατισμό’’ της Τουρκίας στη Λιβύη. Το μέγαρο των Ιλισίων τις προηγούμενες έχει εκφράσει την οργή του για την παραβίαση του εμπάργκο όπλων, ενώ κατήγγειλε και την παρουσία 7 τουρκικών πλοίων ανοιχτά της Λιβύης.

Σε δημόσια διαβούλευση, μπαίνουν από σήμερα οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων οι οποίες επεκτείνονται και στην Πανεπιστημίου στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του Μεγάλου Περιπάτου. Οι παρεμβάσεις έχουν πιλοτικό χαρακτήρα ώστε το επόμενο διάστημα, όπου χρειαστεί, να υπάρξουν βελτιώσεις και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την καθημερινότητα στην πόλη μας. Εικόνες από την Βασίλης Όλγας, με τον κόκκινο πεζόδρομο και τον κίτρινο ποδηλατόδρομο, ανήρτησε στο face book ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάνης σχολιάζοντας: ‘’Για να ζήσουμε και να απολαύσουμε κάθε βήμα του Μεγάλου Περίπατου, να αξιολογήσουμε και να βγάλουμε συμπεράσματα. Όλοι μαζί. Διαβούλευση στη πράξη».

 

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα