back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε κείμενα των συγγραφέων Θεόδωρου Γρηγοριάδη με τίτλο «Το γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας» και Κώστα Τσιρόπουλου με τίτλο «Γράφειν» καθώς και ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση», εξετάστηκαν οι υποψήφιοι, σήμερα, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.  Στους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το παλαιό σύστημα δόθηκε άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη με τίτλο «Ανάγνωση: η προσωπική τέχνη».

Η υπεύθυνη φιλολογικών μαθημάτων του Ομίλου Φροντιστηρίων Διακρότημα και διευθύντρια σπουδών στο παράρτημα Κερατσινίου Ειρήνη Σαραντίτη είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής…

Ανοίγουν -ξανά- σταδιακά από σήμερα τα σύνορά των ευρωπαϊκών χωρών. Επανεκκίνηση του τουρισμού και στην χώρα μας, μετά από περίπου τρεις μήνες. Διατηρούνται οι περιορισμοί για ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες όπου παρατηρούνται ακόμη υψηλά ποσοστά νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού μετά την άρση απαγόρευσης που ίσχυε για Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται μόνο για ταξιδιώτες που έχουν συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μ. Βρετανία και την Τουρκία. Από χώρες που έχουν κριθεί ασφαλείς θα δέχεται πτήσεις το αεροδρόμιο Μακεδονία. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

Από σήμερα άνοιξαν τις πόρτες τους και τα Μουσεία…….. «Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία», τόνισε, υπό τη σκιά της Ακρόπολης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών. Επανέλαβε ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων» κατέληξε.

«Έχουν ληφθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε επισκέπτες και εργαζόμενοι να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπ Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Να σημειωθεί ότι η χρήση μάσκα στους εσωτερικούς χώρους των μουσείων είναι υποχρεωτική.

Στο Παρίσι σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν – Ιβ Λε Ντριάν. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θέματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, την προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετέχουν και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων μέσω τηλεδιάσκεψης -παρουσία και του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτµεντ Μάικ Ποµπέο- κατά τη διάρκεια του οποίου θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις.

Μεγάλες απώλειες στη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών, όπου ο γενικός δείκτης πριν από λίγο ήταν στο μείον 2,14 % Σε καθοδική πορεία και οι μετοχές στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

Από σήμερα και έως τις 22 Ιουνίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των επιχειρήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις στο νέο πρόγραμμα της “επιστρεπτέας προκαταβολής ” ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Αναλυτικότερα οι όροι στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στους 184 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές του νέου κορονοϊού στη χώρα μας. Τελευταίο θύμα -σύμφωνα με πληροφορίες- ένας άνδρας 82 ετών, από τον Εχίνο Ξάνθης, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με υποκείμενα νοσήματα.

Σε ισχύ από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή της απογευματινής λειτουργίας των υποκαταστημάτων της ΔΕΗ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Συγκεκριμένα θα υλοποιηθεί πιλοτικά σε τρία καταστήματα. Σε εκείνα στην οδό Αριστείδου και Ομονοίας στην Αθήνα και Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Ανοίγουν σήμερα μετά από σχεδόν τρεις μήνες τα καταστήματα πώλησης στην Αγγλία, όπως πολυκαταστήματα, καταστήματα ένδυσης υποδημάτων και βιβλιοπωλεία.

Στα δύο μέτρα θα πρέπει να είναι η απόσταση μεταξύ των πελατών ενώ πολλά από αυτά προσφέρουν εκπτώσεις έως και 70% καθώς έχουν απόθεμα προϊόντων αξίας 15 δισεκατομμυρίων λιρών που έχει μείνει αδιάθετο λόγω της πανδημίας.

Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στην Ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Γεντισού. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα πέντε χιλιόμετρα.

Και ο καιρός. Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα