back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

«Θα είμαστε πιο έτοιμοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει νέο κύμα κορονοϊού μετά το καλοκαίρι. Σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα εκτίμησε πως ακόμη και αν «χτυπήσε» και πάλι ο ιός «δεν θα χρειάζεται να παίρνουμε οριζόντια μέτρα». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που επιφέρει η πανδημία στην εργασία, ενώ εκτίμησε ότι αυτό που έγινε στον κορονοϊό είναι η καλύτερη διαφήμιση για την αντιστροφή του brain drain.

«Θέλουμε να είναι η Ελλάδα ο ασφαλέστερος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη και με αυτό τον γνώμονα κινούμαστε όλοι: Κυβέρνηση, επιχειρηματίες του κλάδου και εργαζόμενοι», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την επανεκκίνηση από σήμερα του Τουρισμού.

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δέχεται και πάλι περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό. Από χώρες που έχουν κριθεί ασφαλείς δέχεται πτήσεις το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

«Η Ελλάδα καλωσορίζει τους ξένους επισκέπτες, επανεκκινεί τον θερινό τουρισμό», ο τίτλος τηλεγραφήματος του.

Από σήμερα επαναλειτουργούν τα καταλύματα εποχικής λειτουργίας, τα πάρκα αναψυχής, τα γυμναστήρια και τα μουσεία.

Απαιτητικά χαρακτήρισαν καθηγητές αλλά και πολλοί υποψήφιοι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας κατά τη σημερινή πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων . Οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν την Τετάρτη, στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά.

Αισιόδοξος ότι ακόμη και αν καθυστερήσει η εκταμίευση από την ΕΕ των κονδυλίων για την υγειονομική κρίση, η Ελλάδα δεν θα έχει ταμειακό πρόβλημα με τα σημερινά υγειονομικά δεδομένα, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης.

«Το υποτιθέμενο ενδιαφέρον της κυβέρνησης της ΝΔ για τον επιστημονικό κόσμο εξαντλήθηκε στο φιάσκο των vouchers και σε ανεπαρκή μέτρα που δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ύφεσης», επισημαίνει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση ,«ο κ. Μητσοτάκης ξέρει να μοιράζει αφειδώς λεφτά σε ανύπαρκτα sites, αλλά όχι στους ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο».

Κλονισμένη εμφανίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών της Ευρωζώνης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρά το γεγονός ότι η εμπιστοσύνη στο ευρώ παραμένει ισχυρή σε ποσοστό 76%, σύμφωνα με μελέτη (working paper) της ΕΚΤ. Μεταξύ των σκεπτικιστών είναι και χώρες που υπέφεραν περισσότερο κατά την κρίση χρέους, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Ο τουρισμός, οι επενδύσεις, η ενέργεια, καθώς και γεωπολιτικά ζητήματα αποτελούν τα βασικά σημεία της ατζέντας της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ισραήλ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ελλάδα επέκταση των κυρώσεων της Ε.Ε. για την Τουρκία αφήνει η κυβέρνηση δια τους εκπροσώπου της. «Είναι αντικείμενο που έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θα επιφυλαχθώ μέχρι να προχωρήσουμε και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο τέλος της εβδομάδας», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταναστευτικό, η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ανάμεσα στα θέματα που επικεντρώνονται ο Νίκος Δένιας με το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών στη συνάντησή τους στο Παρίσι. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετέχουν και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων μέσω τηλεδιάσκεψης -παρουσία και του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτµεντ Μάικ Ποµπέο- κατά τη διάρκεια του οποίου θα τεθούν επί τάπητος οι τουρκικές προκλήσεις.

Tην ανοδική του πορεία ακόμα και μετά την λήξη της καραντίνας την οποία ακολούθησε και το άνοιγμα των φυσικών καταστημάτων, συνεχίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στο σύνολο του Μαΐου ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 107% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και παραπάνω από τετραπλάσιος από την αρχή του 2020 σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Σε ισχύ από σήμερα η πιλοτική εφαρμογή της απογευματινής λειτουργίας σε τρία υποκαταστήματα της ΔΕΗ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Πρόκειται για τα υποκαταστήματα των οδών Αριστείδου και Ομονοίας στην Αθήνα και Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Την ανάγκη ουσιαστικής επανεκκίνησης της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και της διεξαγωγής της σε καθημερινή βάση από την Τετάρτη 17 Ιουνίου, που ξεκινά εκ νέου, ζητούν με επιστολή τους προς τον Προϊστάμενο του Εφετείου της Αθήνας Κώστα Σταμαδιάνο, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα