back to top
32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Νουθεσίες Τσίπρα στο ΣΕΒ να σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Διαβάστε επίσης

Τη θέση πως η οικονομία της Ελλάδος με ευθύνη της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη είχε διολισθήσει σε αρνητικό έδαφος πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση διατύπωσε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του για το μέλλον.

«Ο κορονοϊός μάς συνάντησε ενώ η Ελλάδα κινούταν σε αρνητικό έδαφος. Και η αδράνεια της κυβέρνησης να παρέμβει ουσιαστικά και δυναμικά στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, πολύ φοβάμαι ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη ζημιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ενώ παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια οικονομία στρωμένη και δυναμική προοπτική εν τούτοις ακολούθησε μια κοντόφθαλμη στρατηγική, η οποία όπως είπε χαρακτηριζόταν από «ερασιτεχνισμό» και «αυταρέσκεια».
Στέλνοντας μήνυμα και στην ηγεσία του ΣΕΒ ο Α. Τσίπρας ζήτησε από τους εκπροσώπους της εγχώριας βιομηχανίας να μην συμπορευτούν με τις παραδοσιακές συνταγές της καταστροφής, δηλαδή με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, τις απολύσεις, τις υφεσιακές πολιτικές, αλλά να σταθούν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, κάνοντας τη δική τους υπέρβαση.
«Ο άλλος δρόμος είναι να αναγνώσει ψύχραιμα και ενδελεχώς τη συγκυρία και τις μελλοντικές εξελίξεις και να σπεύσει με προτάσεις και θέσεις που στηρίζουν την ενεργό ζήτηση και προστατεύουν την κοινωνική συνοχή. Πιστεύω ότι με αυτή την οπτική, ανεξάρτητα από επιμέρους συμφωνίες ή διαφωνίες, ο ΣΕΒ θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για μια κοινή βάση που θα πρέπει να υπάρξει στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Εσείς φυσικά θα κάνετε τις επιλογές σας. Όμως καλό είναι να θυμάστε, ότι πολλές φορές, για να βρεθείς στη σωστή πλευρά της ιστορίας, χρειάζεται να υπερβείς ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας, σημειώνοντας πως δίνει αυτή τη συμβουλή με την πείρα ενός ανθρώπου που έκανε κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα