back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Πανελλήνιες 2020: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία – Δείτε τα θέματα

Διαβάστε επίσης

Απαιτητικά χαρακτήρισαν πολλοί υποψήφιοι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας κατά την πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων το πρωί της Δευτέρας.

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν, το οποίο αφορούσε την αξία του βιβλίου και της ανάγνωσης, αλλά και οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι, βασίστηκαν σε τρία κείμενα. Το πρώτο, ήταν ένα διασκευασμένο κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο.

Το δεύτερο ήταν ένα δοκίμιο του συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, το κείμενο «Γράφειν», που ανήκει στη συλλογή δοκιμίων «Η Μόνωση ως Συνομιλία» (2003). Το τρίτο, ήταν ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» (2012). Σε ανάλογα κείμενα για το ίδιο θέμα εξετάστηκαν και οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα. Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών θα διαγωνιστούν με τη σειρά τους οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων την Τρίτη, στη δική τους πρεμιέρα.

Το θέμα που παρέλαβαν οι υποψήφιοι είναι:

them-glo-gen-Neo-Sys-200615(1)

Δείτε το θέμα των υποψηφίων με το παλαιό σύστημα

them-glo-gen-Pal-Sys-200615

Συνέχεια με Αρχαία και Μαθηματικά

Οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα, θα εξεταστούν την Τετάρτη 17/6, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Την Παρασκευή 19/6, θα εξεταστούν στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και στην Κοινωνιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Ακολουθούν, την επόμενη εβδομάδα, η εξέταση στη Φυσική στις 22/6 (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και στις 24/6 στην Ιστορία και την Πληροφορική, των Ομάδων Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την εξέταση στις 26/6 στην Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που θα δώσουν με το παλαιό σύστημα, θα έχουν κατά βάση κοινό πρόγραμμα με όσους δώσουν με το νέο, με εξαίρεση, ότι στις 22/6 θα πραγματοποιηθεί η εξέταση των Λατινικών (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στις 24/6 η εξέταση του μαθήματος «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και στις 26/6 η εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα παιδιά μας είναι ήδη νικητές

«Καλή δύναμη», ευχήθηκε στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα μήνυμα στο Twitter.

«Τα παιδιά μας νίκησαν, φέτος, τις πρωτόγνωρες δυσκολίες μιας διαφορετικής χρονιάς. Τα συγχαρητήρια, λοιπόν, τους αξίζουν πριν ακόμη βαθμολογηθούν. Νικητές θα βγουν και στη μάχη των εξετάσεων που ξεκινά σήμερα. Έτσι κι αλλιώς, η ζωή τους ανήκει. Καλή δύναμη σε όλες και όλους!», έγραψε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Ισίδωρος Ρούσσος, Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα