back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προανακριτική της Βουλής: Οι διαδικαστικές ενστάσεις καθυστερούν την κατάθεση Παπαγγελόπουλου

Διαβάστε επίσης

Για την Τετάρτη ορίστηκε το νέο ραντεβού του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου στο διάστημα αυτό να εξεταστούν οι ενστάσεις ακυρότητας της διαδικασίας που διατύπωσε ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, με δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μίλησε «για προσπάθεια στραγγαλισμού του από την πλειοψηφία της Επιτροπής», την οποία -όπως είπε- έχουν μετατρέψει σε πλυντήριο ξεπλύματος των δικών τους σκανδάλων.
Επίσης, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του υπερασπιστικού του δικαιώματος. « Ο Οτσαλάν το 2005 πέτυχε την καταδίκη της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί του έδωσαν να μελετήσει 17.000 σελίδες μέσα σε μόλις 17 ημέρες», σημείωσε.
Nωρίτερα,οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο κ. Παπαγγελόπουλος επιτέθηκε φραστικά στον εισηγητή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη, γιατί απάντησε με τη φράση «κάντε μας μήνυση», στα όσα περί κατάχρησης εξουσίας καταλόγισε στην πλειοψηφία της Επιτροπής, ο συνήγορος του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρης Τσοβόλας.
« Ο αλαζών κ.Πλεύρης, λέει «κάντε μου μήνυση»… Δεν θα ασχοληθώ μαζί του σήμερα, ντρέπομαι όμως για ένα νέο άνθρωπο, που είναι τόσο ψεύτης», φέρεται να είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, αφού αναρωτήθηκε πού είναι γραμμένα τα νομικά που επικαλείται ο βουλευτής της ΝΔ, πρόσθεσε: «Έχετε πάρει κακό δρόμο…Θυμηθείτε τη Νυρεμβέργη που κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους ,επικαλούνταν τις εντολές των ανωτέρων τους ,αλλά δεν γλίτωσαν από την καταδίκη».
Η φράση αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ, που διαμαρτυρήθηκαν στο προεδρείο, λέγοντας ότι αυτό που είπε ο τέως υπουργός
συνιστά ευθεία απειλή σε βάρος τους.

Έντονη αντίδραση της ΝΔ

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση της ΝΔ, προκάλεσε η υιοθέτηση και διοχέτευση στα ΜΜΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιας δήθεν εισήγησης προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, σχετικά με το εάν μπορεί η Προανακριτική να καλεί ως υπόπτους μη πολιτικά πρόσωπα.

Για έκδηλο πανικό του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ως εισήγηση ένα κείμενο που αποτελεί μέρος του υπομνήματος που κατέθεσε ο βουλευτής του Σπύρος Λάππας, έκαναν λόγο πηγές της ΝΔ.Και συμπλήρωναν: «Ξέραμε ότι είναι ειδικοί στα fake news ,αλλά να μην έχουν διαβάσει ούτε το υπόμνημα που κατέθεσαν και να νομίζουν ότι είναι εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, αυτό ξεπερνά και τον Ρασπούτιν».
Να σημειωθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να αποσύρει το συγκεκριμένο κείμενο που διέρρευσε από κύκλους του και το οποίο παρουσίαζε ως «κόλαφο για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και τις αντισυνταγματικές αθλιότητές της στην Προανακριτική».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα