back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σπ. Γεωργίου: Tα θετικά κρούσματα στα αεροδρόμια είναι κάτω από 1%

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα έχουν μπει πάνω από 80 χιλιάδες επισκέπτες, τόνισε μεταξύ άλλων ο Εκπρόσωπος Τύπου πολιτικής προστασίας Σπύρος Γεωργίου.

«Καθολικούς ελέγχους σε χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο – Δειγματοληπτικούς ελέγχους για τις υπόλοιπες χώρες»

Μιλώντας στην εκπομπή «Τι Τρέχει;» και στον Γιάννη Λαυράνο τόνισε ότι «τα θετικά κρούσματα στα αεροδρόμια είναι κάτω από το 1%, 0.6 περίπου».  Όπως εξήγησε «κωδικοποιημένα από σήμερα, όσοι μπαίνουν από χώρες με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζουν κανονικά το πρόγραμμα των διακοπών τους. Από χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία, θα γίνεται καθολικό τεστ σε όλους, θα πηγαίνουν στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει και αν μετά από μία μέρα βγει αρνητικό μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές. Δηλαδή θα περιμένουν μία μέρα».

«Θα παίρνονται μέτρα ανάλογα με την κάθε περίπτωση»

Ο κ. Γεωργίου επεσήμανε ότι «Θα παίρνονται ανάλογα μέτρα και τα πρωτόκολλα θα τηρούνται ανάλογα με την κάθε περίπτωση». Υπογράμμισε ωστόσο ότι «κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά. Θα εξετάζεσαι σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν»είπε και τόνισε ότι «στην περίπτωση  που θα έχουμε κάποιο επιδημιολογικό φορτίο, υπάρχει μία εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής, που μας προτείνουν τι πρέπει να γίνει καθώς και τα ανάλογα μέτρα». Ειδικότερα όπως είπε «έχουμε πει για ξενοδοχεία καραντίνας σε νησιωτικές περιοχές, καθώς και για δωμάτια καραντίνας αλλά και για την ενίσχυση των δομών υγείας στις νησιωτικές περιοχές και με επιπλέον κρεβάτια covid-19 τα απλά αλλά κλίνες ΜΕΘ. Υπάρχουν νοσοκομεία για κάθε σύμπλεγμα νησιών, σε περίπτωση που χρειαστεί μεταφορά στην Αθήνα και το σε ποια υγεινομική περιοχή της Αττικής ή άλλη περιοχή υπάγεται».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα