back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Covid-19: Η Ελβετία ανοίγει τα σύνορά της εντός Ε.Ε.

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν τα ελβετικά σύνορα σε ταξιδιώτες από την ΕΕ, με τη θερμομέτρηση για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορoνοϊού, σε όσους προέρχονται από τη Σουηδία να είναι υποχρεωτική.

Το ελβετικό υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι οι επισκέπτες από χώρες που έχουν ιδιαίτερα πληγεί από τον κορωνοϊό ενδέχεται να υποβάλλονται σε θερμομέτρηση. «Αυτή είναι προς το παρόν η περίπτωση της Σουηδίας», σημειώνει το υπουργείο. Η Ελβετία βρέθηκε πρόσφατα στην πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλέστερων χωρών, αναφορικά με τη μετάδοση του κορoνοϊού.

Η μία μετά την άλλη, οι χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ανοίγουν σταδιακά από σήμερα τα σύνορα τους στη ζώνη Σένγκεν, με κάθε κράτος να επιβάλει ωστόσο τα δικά του μέτρα ασφαλείας στους επισκέπτες που καταφθάνουν στην επικράτειά του. Τις προηγούμενες μέρες και η Νορβηγία ανακοίνωσε πως επιτρέπεται η είσοδος σε πολίτες σκανδιναβικών χωρών, πλην της Σουηδίας.

Θερμομέτρηση σε Σουηδούς για τον κορoνοϊό στα αεροδρόμια

«Από τη 15η Ιουνίου, στους επιβάτες που καταφθάνουν με απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία θα πρέπει να επιβεβαιώνεται η θερμοκρασία τους κατά την άφιξή τους», λέει το υπουργείο, προσθέτοντας πως «οι ταξιδιώτες που έχουν ανεβασμένη θερμοκρασία θα εξετάζονται από γιατρό και εφόσον πρέπει, θα υποβάλλονται σε εξέταση για την Covid-19».

Η Σουηδία έχει καταγράψει περισσότερα από 52.000 κρούσματα του νέου κορoνοϊού και 4.891 θανάτους, ενώ επέβαλε χαλαρότερα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα