back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Κωνσταντίνος Τσιμπούκας στον Αθήνα 9.84: Σχεδιασμός για στρατηγικά αποθέματα λόγω πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Επιχειρησιακό σχέδιο για τη διατήρηση αποθεμάτων τροφίμων καλείται να υιοθετήσει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, αλλά και μελλοντικών ακραίων φαινομένων, προκειμένου να αποφύγει δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτές που αντιμετώπισαν άλλες χώρες λόγω της έλλειψης τροφίμων.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ανέλαβε την πρωτοβουλία «εκπόνησης σχεδίου διατήρησης στρατηγικών αποθεμάτων τροφίμων στην Ελλάδα» και μάλιστα με σχετική επιστολή που έστειλε στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, καθώς και τις Διοικητικές Περιφέρειες με την οποία τις καλεί να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιμπούκας, κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη.

«Όλη αυτή η κατάσταση που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα κι αυτά που είδαμε κυρίως στο εξωτερικό, μας ευαισθητοποίησαν», ανέφερε ο κ Τσιμπούκας.

«Χρειάζεται να εξετάσουμε τη δυνατότητα λειτουργίας κάποιων στρατηγικών αποθεμάτων, διατροφικών αποθεμάτων, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν σε περιπτώσεις κρίσης», τόνισε, προσθέτοντας πως «η μελέτη προς το παρόν είναι στο σχεδιασμό».

Τέλος ανέφερε πως το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί με τη συνεργασία πολλών υπηρεσιών, κυρίως των περιφερειών.  «Για ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορείς να έχεις ένα κέντρο διανομής τροφίμων για όλη τη χώρα, θα πρέπει να υπάρχουν μικρά περιφερειακά κέντρα, τα οποία να αφορούν την κάθε Περιφέρεια. Ο ελληνικός χώρος είναι δύσκολος. Υπάρχουν νησιά, υπάρχουν βουνά, δεν είναι ομοιόμορφος, συνεπώς για την κάθε Περιφέρεια πρέπει να έχεις ένα μικρό στρατηγικό σχέδιο που να την καλύπτει και φυσικά να υπάρχει κι ένας κεντρικός συντονισμός σε όλο αυτό».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα