back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πάρκο αναψυχής και άθλησης στο Καλονέρι Τρικάλων 

Διαβάστε επίσης

Νέο έργο για ενίσχυση της παραμονής των κατοίκων στο Καλονέρι, υλοποιεί ο δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για πάρκο αθλητισμού και αναψυχής στον οικισμό Καλονερίου. 

Το έργο έχει  τίτλο «Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής και αθλοπαιδιών στη δασική περιοχή του παρεκκλησίου Απόστολων Πέτρου & Παύλου στον οικισμό Καλονερίου της Τ.Κ. Μεγάρχης».

Μετά από διαγωνισμό, που διεξήγαγε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών (που υλοποίησε και τη μελέτη), αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο προϋπολογισμού 69.000 €.
Μόλις ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες διαδικασίες, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες. Αυτές, σε έναν χώρο σχεδόν 7 στρεμμάτων, στο δασάκι δίπλα από το χωριό, προβλέπουν σε γενικές γραμμές:

  • γήπεδο μπάσκετ
  • γήπεδο βόλεϊ
  • εξωραϊσμό του χώρου, εμπλουτισμό του με πράσινο, τοποθέτηση ξυλοκατασκευών (κιόσκια, πάγκοι, κάδοι απορριμμάτων, πληροφοριακές πινακίδες), πέτρινη βρύση
  • χωμάτινο μονοπάτι για τους αθλούμενους
  • περιφράξεις.

Προστασία και ανάδειξη του δάσους

Επειδή ακριβώς πρόκειται για χώρο με παρακείμενο δάσος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων συνεργάστηκαν, ώστε να δοθεί έμφαση στην προστασία του και στη γενικότερη ανάδειξη του χώρου.

Ο Δήμος Τρικκαίων ήδη από την προηγούμενη θητεία της νυν διοίκησης, είχε ασχοληθεί ενεργά με το Καλονέρι. Ετσι, έδωσε λύση στο θέμα της ύδρευσης, ενώ ήδη κατασκευάζεται και ο πρώτος εκτός πόλης βιολογικός καθαρισμός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα