back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον εννέα έφηβοι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη όλμος

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον εννέα έφηβοι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη όλμος σε ένα κορανικό σχολείο στην επαρχία Τάχαρ, στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Από την έκρηξη, που προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων έξι ανθρώπων, “προκλήθηκε από έναν όλμο ο οποίος με κάποιο τρόπο μεταφέρθηκε στο εσωτερικό της μαντράσα” στην περιοχή Ισκαμίς, δήλωσε ο Χαλίλ Άσιρ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε ότι σχεδόν όλοι οι νεκροί ήταν ανήλικοι.

“Ερευνούμε για να κατανοήσουμε πώς και γιατί ο όλμος αυτός βρέθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου”, πρόσθεσε ο Άριρ, ο οποίος αρχικά είχε κάνει λόγο για επτά νεκρούς.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Τάχαρ, ο Τζαουάντ Χέζρι, επιβεβαίωσε τον νέο απολογισμό. “Δύο μαθητές πέθαναν κατά τη διακομιδή τους προς το νοσοκομείο”, εξήγησε.

Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη σε χώρους λατρείας ή θρησκευτικά σχολεία στο Αφγανιστάν. Η πρώτη σημειώθηκε στις 2 Ιουνίου και την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Από αυτή είχε σκοτωθεί ένας ιμάμης γνωστός για τους πύρινους λόγους του καθώς και ένας πιστός σε ένα τέμενος στην Πράσινη Ζώνη της Καμπούλ. Από τη δεύτερη, για την οποία καμία οργάνωση δεν εχει αναλάβει την ευθύνη, σκοτώθηκε ένας άλλος ιμάμης καθώς και τρεις πιστοί και πάλι στην αφγανική πρωτεύουσα.

Τα θρησκευτικά κτίρια γίνονται συχνά στόχος επιθέσεων στο Αφγανιστάν. Τον προηγούμενο Οκτώβριο 62 πιστοί είχαν σκοτωθεί και περισσότεροι από 30 τραυματιστεί σε επίθεση σε τέμενος στην επαρχία Νανγκαρχάρ.

Τον Απρίλιο του 2018 ο αφγανικός στρατός είχε βομβαρδίσει μία μαντράσα στην Κοντούζ, μία επαρχία που γειτονεύει με την Τάχαρ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, η αεροπορική επιδρομή, που εξαπολύθηκε στη διάρκεια τελετής για την απονομή διπλωμάτων στους μαθητές, είχε στόχο Ταλιμπάν που βρίσκονταν στο θρησκευτικό σχολείο.

Εξάλλου επτά Αφγανοί αστυνόμοι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν εναντίον σημείου ελέγχου τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην επαρχία Μπάγλαν, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Επιπλέον χθες Τετάρτη οι Ταλιμπάν σκότωσαν 18 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Αφγανιστάν σε δύο επιθέσεις που εξαπέλυσαν σε σημεία ελέγχου στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα