back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Chorus/Χορός»: Έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου στην γκαλερί Bernier/Eliades

Διαβάστε επίσης

Tην ατομική έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου «Chorus / Χορός», παρουσιάζει η γκαλερί Bernier/ Eliades την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Ο Διονύσης Καβαλλιεράτος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Ζει κι εργάζεται στο Βερολίνο. Η ευέλικτη καλλιτεχνική πρακτική του περιλαμβάνει μικρής και μεγάλης κλίμακας γλυπτά σε ξύλο, πηλό ή σε μικτή τεχνική, καθώς και σχέδια σε μολύβι και κάρβουνο. Η εργασία του αποκαλύπτει το προσωπικό του μυθολογικό σύμπαν με αιχμηρά ειρωνικό χιούμορ.

Στην καινούργια του έκθεση θα παρουσιαστούν 30 σχέδια μεγάλων διαστάσεων, πάνω σε χαρτί, που προσεγγίζουν το θέμα του Χορού μέσα από μία διαφορετική οπτική.

«O καλλιτέχνης συνδιαλέγεται με την παράδοση της κλασικής τραγωδίας και κωμωδίας και σχεδιάζει ένα σώμα ανθρωπόμορφων χαρακτήρων που χορεύουν, παραπέμποντας στην αφηγηματική αλλά και καταλυτική λειτουργία του Χορού στο αρχαίο θέατρο. Ταυτόχρονα οικειοποιείται εικονογραφικά και μορφολογικά στοιχεία από την λαϊκή παράδοση, την ιστορία του 20ού αιώνα, τη λογοτεχνία και την φύση για μας προσκαλέσει και να μας προκαλέσει να αναστοχαστούμε πάνω σε σύγχρονα κοινωνικά, πολιτικά αλλά και ανθρώπινα ζητήματα, με μέσο πάντα την παρωδία και τον αυτοσαρκασμό», αναφέρει η Πολύνα Κοσμαδάκη.

Παράλληλα με την έκθεση στη γκαλερί, ο οργανισμός ΝΕΟΝ και το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζουν την γλυπτική εγκατάσταση του Διονύση Καβαλλιεράτου «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης»
στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, από τις 5 Ιουλίου έως τις 3 Ιουλίου.

Διονύσης Καβαλλιεράτος

Chorus / Χορός

Έναρξη έκθεσης: Πέμπτη 18 Iουνίου 2020

Διάρκεια έκθεσης έως 18 Ιουλίου 2020

Ωράριο έκθεσης 18/06 – 03/07: Τρίτη έως Σάββατο 12:00-21:00

Kυριακές 21/06 & 28/06 17:30 -21:00

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα