back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

“Το εμβληματικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” είναι ένας οδικος χάρτης ανάπτυξης και κοινωνικής φροντίδας”, αλλά και “πυλώνας του εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την Ελλάδα του 21ου αιώνα”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό είναι “μελετημένο κοστολογημένο, απλώνεται σε ολόκληρη την χώρα και έχει το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία για πολλές νέες θέσεις εργασίας παντού στην Ελλάδα και για μία καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους”. 

Προσδιόρισε ως λέξεις που το χαρακτηρίζουν την καινοτομία, την ευελιξία και την προοπτική, συνέδεσε τους στόχους του με την ανάπτυξη και το περιβάλλον ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ψηφιακή σύγκλιση, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην κοινωνική συνοχή ως κατευθύνσεις που το προσδιορίζουν . 

Υπογράμμισε ότι τα επόμενα χρόνια 2,5 δις ευρώ θα μετατραπούν σε χιλιάδες έργα σε ολόκληρη την χώρα και προσδοκάται ότι θα δημιουργήσουν περί τις 40.000 νέες θεσεις εργασίας, 

 

Η Αθήνα δεν αλλάζει με ένα μαγικό ραβδί, δήλωσε νωρίτερα  στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στον Μεγάλο Περίπατο, ενώ ως προς τις επικρίσεις που δέχεται για τη χρονική συγκυρία των παρεμβάσεων, είπε ότι δεν υπάρχει καμία χρονική στιγμή που δεν θα προκαλούνταν ταλαιπωρία.  

Χαρακτήρισε ξανά προσωρινή τη ρύθμιση και επανέλαβε ότι υπάρχει διαβούλευση στην πράξη για το έργο.  

Ως προς την παρέμβαση στην οδό Πανεπιστημίου, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι η λογική είναι να γίνει αργότερα μια ανάπλαση με πράσινο και νερό, ώστε να υπάρξει σύνδεση της Ομόνοιας με το Σύνταγμα. 

 

Στην Άλγεβρα εξετάστηκαν σήμερα  οι υποψήφιοι των πανελλαδικών που προέρχονται από τα επαγγελματικά λύκεια, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εξέταση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και το Σάββατο ξεκινούν τα μαθήματα ειδικότητας.  

Για έναν πρώτο σχολιασμό των σημερινών θεμάτων στην τηλεφωνική μας γραμμή έχουμε τον Υπεύθυνο Μαθηματικών του Ομίλου Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Νικηφόρο Μανώλη….. 

Και πέμπτος νεκρός από επιπλοκές του κορονοιού στον Εχίνο Ξάνθης. Πρόκειται για 64χρονη, η οποία κατέληξε  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στους 188. 

Σε επταήμερη καραντίνα και απόλυτη απομόνωση έχει ήδη τεθεί ο Εχίνος.  

 

Τσουχτερά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 ως 90 ημέρες προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σήμερα για τις επιχειρήσεις που παραβαίνουν τους υγειονομικούς κανόνες.    

 

Νέα ανησυχία στις ΗΠΑ, από την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σε διάφορες Πολιτείςπεριλαμβανομένης της Οκλαχόμα λίγες ημέρες πριν από τη σχεδιαζόμενη προεκλογική συγκέντρωση του  Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη δημόσια συγκέντρωση εδώ και τρεις μήνες. 

Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα αναφερόμενοι στην συγκέντρωση 20.000 ανθρώπων σε έναν κλειστό χώρο, ενώ συνιστούν σε όσους παραστούν να υποβληθούν σε τεστ πριν πάνε, μετά να παραμείνουν σε καραντίνα και να υποβληθούν ξανά σε τεστ. 

 

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή της 33χρονης γυναίκας, που εντοπίστηκε στην Κατερίνη και εμπλέκεται στην υπόθεση αρπαγής της δεκάχρονης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη.  Στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια ενώ επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι στο κορίτσι χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες μέσα σε ρόφημα. 

Σε βάρος της σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα και αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

 

 ΚΑΙΡΟΣ  

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα