back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ArtWalk 5 μεταμορφώνει για άλλη μια χρονιά την Πάτρα 

Διαβάστε επίσης

Κορυφαίοι street artists, από όλον τον κόσμο βρίσκονται στη Πάτρα για το 5ο Διεθνές Street Art Festival.

10 καλλιτέχνες (μεταξύ αυτών ένας Έλληνας και ένας Κύπριος) θα δημιουργήσουν έως τον Οκτώβριο του 2020, ισάριθμες τοιχογραφίες, σε διάφορα μέρη της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον πολιτιστικό φορέα Art In Progress.

«Πόσο γκρι αντέχεις;»

Το ArtWalk 5 με σύνθημα «πόσο γκρι αντέχεις;» ξεκίνησε με ένα έργο έκπληξη από τους καλλιτέχνες του Art In Progress στη συμβολή των οδών Γούναρη και Μπουκαούρη. Το θέμα του έργου δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Η τοιχογραφία θα αφορά σε έναν ακόμα άνθρωπο σύμβολο, όπως η  τοιχογραφία του Θανάση Βέγγου, υπενθυμίζοντας, όπως λένε οι διοργανωτές,  ότι η τέχνη, η ιστορία και ο πόθος για ελευθερία μάς ενώνουν και μας φωτίζουν τον δρόμο. Η τοιχογραφία του Θανάση Βέγγου, είναι έργο των Political Stencil και δημιουργήθηκε στη διάρκεια του ArtWalk 3.

 

Ο στόχος

Στόχος του Mural Art project είναι η εικαστική παρέμβαση στον αστικό ιστό της Πάτρας, δίνοντας «χαρακτήρα» και «χρώμα» στην πόλη και δημιουργώντας τα θεμέλια για μία οργανωμένη παρουσία murals και street artists στην Ελλάδα.

Οι καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν στο φετινό ArtWalk 5

Οι φετινοί καλλιτέχνες που θα αφήσουν το προσωπικό τους σημάδι με τις τοιχογραφίες (mural) τους, σε επιλεγμένους τοίχους της Πάτρας είναι οι: Andrea Casciu, Asier Vera Maceiras, Dourone, Drew Merrit, Edmon1419, Jay Kaes, Leandro Bustamante, NSN997 Crew, Siguel και Silver Formz.

Διαγωνισμός φωτογραφίας

Στο πλαίσιο του φετινού ArtWalk, θα πραγματοποιηθεί και  διαγωνισμός φωτογραφίας, με τον καθένα να μπορεί να λάβει, εύκολα, μέρος φωτογραφίζοντας τις φετινές τοιχογραφίες του Artwalk και της Art in Progress από 15/06/2020 έως τη λήξη του διαγωνισμού στις 31/10/2020.

Art in Progress

Η Art in Progress είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με αντικείμενο τον πολιτισμό. Ιδρύθηκε στις 17 Ιουλίου του 2011 
Επικεντρώνεται στην διοργάνωση εικαστικών, πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών δράσεων με κυρίαρχο στόχο την επαφή του πατρινού πληθυσμού με τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή εικαστική δημιουργία καθώς και τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την πολιτιστική – πολιτισμική αναβάθμιση της πόλης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα