back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Νεκρό εντοπίστηκε στις 9 το πρωί βρέφος ενός έτους σε αρδευτικό κανάλι στην Ηράκλεια Σερρών. Για το βρέφος είχε δηλωθεί εξαφάνιση τα ξημερώματα από τον θείο του οπότε και σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του. Οι γονείς του βρέφους είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έως τώρα έχουν κρατήσει τη φωτιά μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Μέτριας δυσκολίας, για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα της Βιολογίας στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων στις Πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του ομίλου φροντιστηρίων «Διακρότημα»», που και φέτος συνεργάζεται με τον Αθήνα 9.84. Βατά από την άλλη ήταν τα θέματα της Κοινωνιολογίας, χωρίς ωστόσο να «εκπροσωπούνται» ισομερώς όλα τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου.

Δεν αναμένονται καθοριστικές αποφάσεις από τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης των ηγετών των 27 κρατών μελών της ΕΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη σύσταση και χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Πρόκειται για μία πρώτη συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία στην οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επιχειρήσουν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

Αποτελεί συλλογική ευθύνη μας να καταλήξουμε σε συμφωνία” έγραψε νωρίτερα στο τουίτερ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Χθες η Άγγελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι ποτέ κατά το παρελθόν η συνοχή και η αλληλεγγύη δεν ήταν τόσο σημαντικές όσο σήμερα.

Έλλειμμα 1,1 δισεκ. ευρώ, μικρότερο κατά 264 εκατ. ευρώ από εκείνο του Απριλίου του 2019, κατέγραψε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον περασμένο Απρίλιο. Το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών περιορίστηκε, καθώς οι εισαγωγές μειώθηκαν περισσότερο από τις εξαγωγές. Οι εξαγωγές καυσίμων σε σταθερές τιμές σημείωσαν μικρή πτώση κατά 2,4%, ενώ οι αντίστοιχες εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 14,2%.

20 υπερσύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ παρέδωσε το πρωί η εταιρία Παπαστράτος στην πυροσβεστική, σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, παρουσία του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι πιο έτοιμος από ποτέ για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προτάσεις για την πάταξη του παραεμπορίου και τη τόνωση του νόμιμου εμπορίου καταθέτουν το Εμπορικό Eπιμελητήριο Πειραιά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά στο Νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης

Τα νησιά κοντά στην Τουρκία δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα, επιμένει η Άγκυρα, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σε συνέντευξή του στο CNN Turk, παρουσίασε ανανεωμένους χάρτες με τις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, και υποστήριξε ότι η Ρόδος και η Κρήτη δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Πρώτα έλεγχος και συμψηφισμός με τυχόν βεβαιωμένες οφειλές στο δημόσιο και μετά η επιστροφή φόρου για περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους, σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ.

Με υπαινιγμούς πως ο ανασχηματισμός μπορεί να οδηγήσει σε συγκάλυψη των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς ενδέχεται να μετακινηθεί από το πόστο του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της χρηματοδότησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την πανδημία. Σε σημερινή ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως συνεχίζει να κρύβει την λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, παρά την ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο νέος κορονοϊός υπήρχε στα λύματα του Μιλάνου και του Τορίνο από τον Δεκέμβριο 2019, δύο μήνες πριν από την επίσημη καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Ιταλία, σύμφωνα με μελέτη του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας. Η μελέτη εξέτασε 40 δείγματα λυμάτων που είχαν περισυλλεγεί ανάμεσα στον Οκτώβριο 2019 και τον Φεβρουάριο 2020. Τα αποτελέσματα, που επιβεβαιώθηκαν από δύο χωριστά εργαστήρια με δύο διαφορετικές μεθόδους.

Σε συναγερμό παραμένουν οι υγειονομικές αρχές σε Εχίνο και Αγίασμα Ροδόπης, λόγω της επανεμφάνισης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. Στους 189 ο συνολικός αριθμός των θυμάτων.

Υπάρχει χαλάρωση των μέτρων από τον κόσμο. Εμείς προσπαθούμε για την επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν είναι σωστό να απομονωθεί η χώρα, δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 984 ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Πρόσθεσε ότι η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει αναλαμβάνοντας το ρίσκο. Δεν είναι μηδενική η πιθανότητα για ένα δεύτερο κύμα, αλλά νομίζω ότι θα είναι ήπιο κατέληξε ο Καθηγητής.

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον νέο κορονοϊό σε αθλητές και αθλούμενους, σε εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, ξεκινά ο ΕΟΔΥ, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του προέδρου του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.

Tην παρέμβαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας προς τις Τράπεζες, προκειμένου να παραιτηθούν αυτές από τις ανακοπές, κάτι που θα επιτρέψει στους 850 πρώην εργαζομένους της «Ελευθεροτυπίας» να λάβουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις που τους οφείλονται, ζητούν με ερώτησή τους που κατέθεσαν στη Βουλή, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές , με πρώτο υπογράφοντα τον Μάριο Κάτση, το αίτημα της άμεσης διανομής των δεδουλευμένων , είναι και οικονομικά ορθό και κοινωνικά δίκαιο, σημειώνοντας ότι πολλοί από τους 850 πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα που κήρυξε πτώχευση τον Μάιο του 2014, παραμένουν ακόμη άνεργοι και σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Στις 16:00 στα γραφεία της Λίγκας θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ της Superleague για την ανάδειξη νέου προέδρου του συνεταιρισμού, με δύο πρόσωπα να είναι υποψήφια για την αντικαταστάση του Μηνά Λυσάνδρου. Ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας, είχε ανακοινώσει εδώ και μια εβδομάδα την υποψηφιότητά του, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος είναι ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα διατηρηθούν ως την Τετάρτη, ενώ τοπικά θα σημειωθούν ξανά χαλαζοπτώσεις.

Για σήμερα, αίθριος ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 33 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα