back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αβεβαιότητα σε εργαζόμενους για το καθεστώς εργασίας τους μετά το lockdown

Διαβάστε επίσης

Με τον βραχνά της μετατροπής των συμβάσεών τους και την πιθανότητα να ενταχθούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, ζουν πλέον πολλοί εργαζόμενοι, που όπως τονίζουν στον 9,84, πολλοί επιχειρηματίες έχουν ήδη έτοιμο για εφαρμογή σχετικό σχέδιο στο συρτάρι τους.

Ορισμένοι με τους οποίους μιλήσαμε μας είπαν ότι έχουν ζήσει ήδη την εμπειρία της αναστολής, φοβούνται ωστόσο ότι το κλίμα που επικρατεί στην αγορά θα οδηγήσει σε περικοπές και σε μονιμοποίηση της μερικής απασχόλησης.

Ήδη διαφαίνεται, όπως σημειώνουν
Χαρακτηριστικά, συντελείται μια προώθηση στις μετατροπές συμβάσεων εργασίας από πλήρη σε εκ περιτροπής εργασία, κάτι που θα σημάνει μια σημαντική μείωση των ωρών εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ως μια πρώτη αντίδραση απέναντι στην κρίση.

Εργαζόμενος μας είπε χαρακτηριστικά ότι μετά από 77 ημέρες που ήταν σε αναστολή λόγω κορονοϊού και κλειστών καταστημάτων γύρισε και πάλι στη δουλειά του. Πρόσθεσε δε ότι ανησυχεί μήπως πολύ σύντομα τεθεί σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, καθώς ο εργοδότης του υπέστη μεγάλη οικονομική ζημιά όλο το διάστημα του lockdown.

Μια άλλη εργαζόμενη τόνισε ότι η εκ περιτροπής απασχόληση αποτελεί ταφόπλακα για τους εργαζόμενους με την συρρίκνωση του μισθού τους και καλεί την κυβέρνηση να βάλει δικλείδες ασφαλείας για τους εργαζόμενους στο θέμα αυτό.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα