back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ: Διαδηλωτές κατά του ρατσισμού γκρέμισαν το μοναδικό άγαλμα στρατηγού της Συνομοσπονδίας στην Ουάσινγκτον

Διαβάστε επίσης

Διαδηλωτές κατά του ρατσισμού έριξαν την νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο το μοναδικό άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με αμεριακανικά μέσα ενημέρωσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC7 News μετέδωσε εικόνες που δείχνουν δεκάδες διαδηλωτές να κατεβάζουν με τη βοήθεια ενός σκοινιού το άγαλμα το στρατηγού Άλμπερτ Πάικ και να φωνάζουν: «Οι ζωές των μαύρων μετράνε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε στο Twitter το περιστατικό «ντροπή για τη χώρα μας» και ζήτησε να συλληφθούν οι δράστες, ενώ κατηγόρησε την αστυνομία της Ουάσινγκτον ότι «δεν έκανε τη δουλειά της, απλώς κοιτώντας το άγαλμα να πέφτει και να πυρπολείται».

Το περιστατικό σημειώθηκε στο τέλος των διαδηλώσεων για την 155η επέτειο από την κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ.

Πολλά αγάλματα προσωπικοτήτων της Συνομοσπονδίας στη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στις ΗΠΑ (1861-65) έχουν καταστραφεί τις τελευταίες ημέρες μετά τα περιστατικά αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών, τα οποία ανάγκασαν τη χώρα να επανεξετάσει τον ρατσισμό που σημάδεψε το παρελθόν της και ο οποίος μένει βαθιά ριζωμένος ακόμη και σήμερα στην κοινωνία της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα