back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, μετά από πυροβολισμούς που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο ενός άνδρα και τον τραυματισμό άλλων 11 ανθρώπων.

Το περιστατικό έγινε στο κέντρο της Μινεάπολης, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Μαΐου ο Αφροαμερικανός Τζορτζ Φλόιντ, κατά τη “δολοφονική” σύλληψή του από λευκό αστυνομικό.

Συναγερμός σήμανε και στο Μάντσεστερ στη Βρετανία, όπου από πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ένας άνδρας και τραυματίστηκε σοβαρά ένας άλλος, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του. Το περιστατικό έγινε γύρω στη 1 τα ξημερώματα στην περιοχή Μοss Side του Μάντσεστερ, λίγες ώρες μετά την φονική επίθεση με μαχαίρι στο Ρέντινγκ με τους τρεις νεκρούς και τους τρεις τραυματίες.

Στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν σε περίπου 250.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά 8 μηνών των επικουρικών τους συντάξεων όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ανέφερε πως την Παρασκευή θα πληρωθούν 7.000 εργαζόμενοι που είχαν λάθη στις αιτήσεις τους για τα 534 ευρώ και πως θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε επιχειρήσεις και λογιστές να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Την παράταση της προθεσμίας για τη δήλωση της ζημίας που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η προθεσμία παρατείνεται για τους εκμισθωτές ακινήτων έως την Τετάρτη 1 Ιουλίου, ενώ η προθεσμία για τους μισθωτές ακινήτων παρατείνεται έως τη Δευτέρα 6 Ιουλίου.

Επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων από αύριο, τελευταίο πεδίο της Δικαιοσύνης που επανέρχεται στην κανονικότητα μετά τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον κορονοϊό.

Σε αναστολή, ωστόσο, ως τις 15 Ιουλίου, τέθηκαν οι δίκες στα ποινικά δικαστήρια της Ξάνθης, μετά την εμφάνιση και νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Για παρεμβάσεις οι οποίες δοκιμάζονται και όπου χρειαστεί θα γίνονται διορθωτικές κινήσεις, μίλησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αθήνα Είσαι Εσύ”, Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στη διαμόρφωση του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας. Ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο, ανέφερε ότι το έργο αποτελεί μέρος του τελικού σχεδίου για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, και γι’ αυτό -όπως σημείωσε- θα ήταν προσφορότερο να είχε ξεκινήσει από την δυτική Αθήνα και όχι από το κέντρο.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λίγκα:

Στις 9.30 παίζουν Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Για τα Play Out: Στις 7 και τέταρτο Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος και στις 7 και μισή Ξάνθη – Παναιτωλικός .

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα