back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στη Γιορτή του Πατέρα αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google

Διαβάστε επίσης

Στη Γιορτή του Πατέρα είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle της Google , εορτή που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του κάθε Ιουνίου, (αν και στην Αυστραλία η γιορτή συμπίπτει με την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου), προκειμένου να τιμηθεί ο ρόλος του πατέρα στον στενό κύκλο της οικογένειας ή και γενικότερα στην κοινωνία.

Στο σημερινό Doodle της Google , όταν ο χρήστης σύρει τον κέρσορα επάνω στην εικόνα, μπορεί στη συνέχεια να φτιάξει ένα δικό του έργο ή να δημιουργήσει ένα μήνυμα, για να εκδηλώσει την αγάπη προς το πρόσωπο του πατέρα του.

Η πρώτη φορά που εορτάστηκε η Γιορτή του Πατέρα ήταν στις 19 Ιουνίου του 1910, αφού πρώτα η Αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ – Ντοντ, εμπνεύστηκε την εορτή, ως αναλογία προς την εορτή της Μητέρας, θέλοντας έτσι να τιμήσει τον πατέρα της, Γουίλιαμ Σμαρτ, ο οποίος είχε αναθρέψει μόνος του τα έξι παιδιά του.

Αν και η γιορτή είχε στην αρχή τοπική δημοφιλία, το 1966 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον, με διάταγμα έκανε επίσημη τη γιορτή και από τότε ο εορτασμός διαδόθηκε και στις υπόλοιπες χώρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα