back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

5 Χ 13 ΠΟΙΗΤ[ΡΙ]ΕΣ: Ψηφιακά η 8η ποιητική εκδήλωση του «Με τα λόγια [γίνεται]»

Διαβάστε επίσης

Η 4η διαδικτυακή εκδήλωση του «με τα λόγια [γίνεται]» – η 8η του φετινού του προγράμματος – που ολοκληρώνει την 9η περίοδό του και αποτελεί συγχρόνως προανάκρουσμα της επόμενης, επετειακής 10ης χρονιάς του, θα διεξαχθεί στο ψηφιακά.

5 ποιήτριες και ποιητές –πολύτιμοι, σταθεροί συνεργάτες τού “Mε τα λόγια [γίνεται]” και δόκιμοι μεταφραστές–, η Αντωνία Γουναροπούλου, ο Γιάννης Δούκας, η Lena Kallergi, ο Στέργιος Μήτας και η Χριστιάνα Μυγδάλη, μεταφράζουν και διαβάζουν ποιήματα που αγαπούν και επέλεξαν να μοιραστούν μαζί μας αυτήν την φορτισμένη χρονική στιγμή.

Κάποια από τα ποιήματα αυτά –της Margaret Atwood, της Elizabeth Bishop, της Emily Dickinson, του Robert Duncan, του Robert Frost, του John Fuller, του John Keats, της Marilyn Monroe, της Marianne Moore, του Nicanor Parra, του Clemente Rebora, της Alfonsina Storni, και του William Carlos Williams – είχαν παρουσιαστεί σε παλαιότερα μεταφραστικά αφιερώματα του Με τα λόγια [γίνεται] στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, ενώ άλλα, όχι.

Πέντε βίντεο στη σειρά, την Δευτέρα 22 Ιουνίου, στις 20:30.

Η εκδήλωση, που συμπληρώνει την καθημερινή διαδικτυακή παρουσία του Με τα λόγια [γίνεται] με #έναποίημακάθεβράδυ από το αρχείο του (από το 2011 έως σήμερα), θα γίνει στο κανάλι metalogiaginetai του YouTube.

Στο κανάλι, παρακολουθούμε και τις 2 προηγούμενες διαδικτυακές εκδηλώσεις:

– Το αφιέρωμα «4Μ» (Μαρία Πολυδούρη, Μέλπω Αξιώτη / Melpo Axioti, Μάτση Χατζηλαζάρου, Μαντώ Αραβαντινού)

– Τα 185α γενέθλια της Έμιλυ Ντίκινσον

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα