back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό, μετά το αντίγραφο συνομιλίας του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, με τον Νίκο Παππά, το 2016, το οποίο κατέθεσε στην Προανακριτική της Βουλής ο δικηγόρος του επιχειρηματία. Από τη συνομιλία φαίνεται ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να “καρφώνει” τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι “ο Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του είχαν τη δική τους αντζέντα και έβγαζαν πολλά λεφτά”. Στην ίδια συνομιλία, πάντα σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, ο κ. Παππάς ακούγεται να του ζητεί “να βγει να μιλήσει ο δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρου, για τη σύζυγο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

…”Αν όλα αυτά είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους”, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καλώντας τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει εάν γνώριζε αυτά τα περιστατικά.

Νέες απειλές Τσαβούσογλου μέσω συνέντευξής του στη γερμανική Süddeutsche Zeitung. “Κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρύπανά μας”, δηλώνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Και συνεχίζει:”Ο Ερντογάν ήθελε διάλογο, αλλά η Αθήνα δεν ήταν διατεθειμένη. Τώρα η Ελλάδα κάνει συμφωνίες με μεσογειακές γειτονικές χώρες. Αντί να εργάζεται με τη Γαλλία και την ΕΕ εναντίον μας, θα έπρεπε επιτέλους να μιλήσει με μας. Οι προσπάθειες των Αθηνών να μας αποκλείσει είναι μάταιες. Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας κι αυτά της Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”.

Κλιμακούμενης δυσκολίας, σύμφωνα με τον Όμιλο Φροντιστηρίων “ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ”, τα θέματα στη Φυσική, στο πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η ανάλυση των θεμάτων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αθήνα 984, στις 2:00 μμ.

Νέος συναγερμός λόγω κορονοϊού στην Ξάνθη, καθώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, θετική βρέθηκε μαθήτρια δημοτικού σχολείου στη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης. Ανοιχτό παραμένει το σχολείο της μαθήτριας, αλλά κλείνει προληπτικά η τάξη της. Στη Θεσπρωτία κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά την εμφάνιση 7 κρουσμάτων στην Παραμυθιά.

“…Θα πρέπει να ανησυχήσουμε εφόσον τα κρούσματα αυξηθούν σε διάφορες περιοχές ταυτόχρονα”, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Γεώργιος Δαΐκος, καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και μέλος της ομάδας των ειδικών λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

…Στο μεταξύ, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι περισσότερες μολύνσεις εμφανίζονται σε Βραζιλία, ΗΠΑ και Ινδία.

Ενώπιον του ανακριτή αυτήν την ώρα, αντιμέτωπος με βαρύ κατηγορητήριο, που του αποδίδει τους θανάτους τριών ασθενών και άλλα σοβαρά αδικήματα, ο 47χρονος, που εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά ασθενείς και τις οικογένειές τους υποσχόμενος την πλήρη ίασή τους και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει ότι ο 47χρονος δρούσε τουλάχιστον από το 2016, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης έχουν εμφανιστεί στις Αρχές άλλα 20 θύματά του.

..Νέα 48ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε από τον ανακριτή η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή του 10χρονου κοριτσιού στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Αναμένεται, επίσης, να ζητήσει και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, Για “πρόκληση” έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του κοριτσιού, Αλέξης Κούγιας, δηλώνοντας βέβαιος ότι πίσω από την υπόθεση υπάρχει κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Από σήμερα θέτει σε λειτουργία το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την υπηρεσία Skype για την καταγραφή αιτημάτων διεθνούς προστασίας. Λεπτομέρειες θα μας δώσει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος.

Kαιρός: Έντονη αστάθεια του καιρού από σήμερα ως και την Πέμπτη, με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Άστατος ο καιρός σήμερα στην Αττική με ασθενείς βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα