back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση μετά το αντίγραφο συνομιλίας του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, με τον Νίκο Παππά, το 2016, το οποίο κατέθεσε στην Προανακριτική της Βουλής ο δικηγόρος του επιχειρηματία. Κατά τη συνομιλία, ο τότε υπουργός Επικρατείας φέρεται να δηλώνει ότι ο τότε αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η ομάδα του είχαν τη δική τους ζένονταν “και έβγαζαν πολλά λεφτά”. Επίσης, ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι ο κ. Παππάς υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των δικαστικών του εκκρεμοτήτων, αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

…”Αν όλα αυτά είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, καλώντας τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει εάν γνώριζε αυτά τα περιστατικά. Επιπλέον, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα το ηχητικό, αλλά και η κατάθεση του κ. Παππά στην Επιτροπή.

…Για “επιστράτευση του πραγματικού παρακράτους” και “κατασκευασμένες συνομιλίες – προϊόντα εγκλήματος, που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis”, κάνει λόγο, απαντώντας, ο Νίκος Παππάς. “Είχαμε πει ότι υπάρχει ένα παραδικαστικό, του οποίου αυτή τη στιγμή βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου”, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Συνέχεια στην αντιπαράθεση και για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ – “προσβάλλει βάναυσα τους δημοσιογράφους”, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας. “Αυτό που προσβάλλει είναι η κυβερνητική πρακτική της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ακόμα και ανύπαρκτων ΜΜΕ”, απάντησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας εκ νέου να δώσει η κυβέρνηση τη λίστα των 20 εκ. ευρώ.

“Υπό την προϋπόθεση της έμπρακτης αποκλιμάκωσης των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τη μόνη διαφορά την οποία έχουμε, που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών”, δήλωσε ο κυβερνητκός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς για δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί απροθυμίας της Αθήνας να κάνει διάλογο. Στη συνέντευξή του στη γερμανική Süddeutsche Zeitung, ο κ. Τσαβούσογλου εκτοξεύει επίσης νέες απειλές, αναφέροντας ότι κανείς δεν θα τολμήσει να σταματήσει τα γεωτρύπανα της χώρας του.

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος, Νικόλαος Κοντοστάθης, που παρίστανε τον γιατρό, οδηγώντας στον θάνατο τρεις ασθενείς – στη δημοσιότητα από τις Αρχές και η φωτογραφία του, σε αναζήτηση περαιτέρω πληροφοριών για τη δράση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή, δήλωσε εμπειρικός βοτανολόγος, ομολόγησε ότι δεν είναι γιατρός και ότι εξαπάτησε τους συγγενείς των θυμάτων, λαμβάνοντας και χρήματα απ’ αυτούς, και φέρεται να ζήτησε συγγνώμη. Ισχυρίστηκε, πάντως, ότι ουδέποτε έπεισε τους γονείς των παιδιών που έπασχαν από ανίατη ασθένεια να σταματήσουν τη θεραπεία τους. Την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου ζητούν οι οικογένειες των δύο ανήλικων θυμάτων του.

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή πήρε η 33χρονη, που κατηγορείται για την αρπαγή του 10χρονου κοριτσιού στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο νομικός της συμπαραστάτης θα υποβάλει στην ανακρίτρια αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού συνεχίζει “να επιταχύνεται” στον κόσμο, με “ένα εκατομμύριο κρούσματα να καταγράφονται μόλις σε 8 ημέρες”, προειδοποίησε ο ΓΓ του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεεσούς. Νέος συναγερμός στην Ξάνθη, καθώς θετική βρέθηκε μαθήτρια δημοτικού σχολείου. Στη Θεσπρωτία κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μετά την εμφάνιση 7 κρουσμάτων στην Παραμυθιά. “Μέσα σε 50 ημέρες οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ έχουν πραγματοποιήσει 2.449 αποστολές λαμβάνοντας 41.785 δείγματα. Συνεχίζουμε εντατικά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους”, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Τη δυνατότητα να εκδίδουν εξουσιοδοτήσεις και να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις από το κινητό ή τον υπολογιστή τους μέσω του gov.gr έχουν, πλέον, και οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων με αριθμό εξωτερικού. Για την είσοδο στην υπηρεσία είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxisnet.

Άνοιξαν πρόσφατα όλες οι παιδικές χαρές του δήμου Αθηναίων, που παρέμεναν κλειστές στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον νέο κορονοϊό. Σημειώνεται ότι στα τέλη Ιουλίου παραδίδονται από τον δήμο Αθηναίων άλλες 19 παιδικές χαρές και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Κορέλλης…

Kαιρός: Έντονη αστάθεια του καιρού από σήμερα ως και την Πέμπτη, με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Άστατος ο καιρός αύριο στην Αττική με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα