back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Αντωνιάδης: Πληττόμενος ο καλλιτεχνικός κλάδος, όχι μόνο λόγω της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τις εκλογές που διεξάγονται στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών μίλησε στο σταθμό της πόλης, ο απερχόμενος πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Αντωνιάδης.

«Είμαστε πληττόμενος κλάδος, όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι, όχι μόνο λόγω της πανδημίας, η πανδημία ήρθε και ξεχείλισε το ποτήρι!», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.

Όπως είπε ο κ Αντωνιάδης -από την προηγούμενη κρίση- «είχαν καταργηθεί οι συλλογικές συμβάσεις, είχαν διαλυθεί οι εργασιακές σχέσεις. Γενικά άλλαξε όλο το θεατρικό τοπίο, όλο το επιχειρείν της θεατρικής πραγματικότητας».

Όσον αφορά στην τωρινή κατάσταση ανάφερε πως πρέπει επιτέλους να υπάρξει στήριξη του κλάδου. «Το 90% έχει μείνει χωρίς στήριξη, την ώρα που η ανεργία φτάνει το 80%», τόνισε.

Για τις επιχορηγήσεις υπογράμμισε ότι «τα χρήματα δίνονται στα μεγάλα θεατρικά Ιδρύματα» και «δυστυχώς, οι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα από την τέχνη τους – όπως θεατρικές ομάδες και μικροί επαγγελματίες που έχουν τα δικά τους θέατρα – θα πεταχτούν έξω».

Κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι «εμείς θέλουμε ως παράταξη είναι έναν πολιτισμό που να γίνεται από τον άνθρωπο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και να έχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του λαού».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα