back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

FACEBOOK LIVE από το Μέγαρο Μουσικής: Οι δύο Σχολές της Βιέννης

Διαβάστε επίσης

Το Τρίο el Greco σε ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται τις δύο «Σχολές της Βιέννης» παρουσιάεται στις καθιερωμένες live μεταδόσεις του Μεγάρου στο Facebook την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 21:00 

Στη δεύτερη Σχολή, οι 8 Παραλλαγές πάνω σε ένα ελληνικό θέμα για τρίο με πιάνο του Νίκου Σκαλκώτα, μαθητή του Σαίνμπεργκ, έρχονται να συνομιλήσουν με το φολκλορικό Τrio Gypsy του Χάυντν. Από την πρώτη Σχολή, θα ακούσουμε το εμβληματικό, γεμάτο υπέροχες μελωδίες και αρμονική ευρηματικότητα Τρίο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 100 του Σούμπερτ.

Tρίο el Greco

Φαίδων Μηλιάδης βιολί
Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος βιολοντσέλο
Θοδωρής Ιωσηφίδης πιάνο

Από τα πιο ενεργά σύνολα μουσικής δωματίου. Σχηματίστηκε στην Αθήνα το 2016 από τους Φαίδωνα Μηλιάδη (βιολί), Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστο (βιολοντσέλο) και Θοδωρή Ιωσηφίδη (πιάνο). Έπειτα από πολυετή παρουσία στο εξωτερικό, το Τρίο el Greco έστρεψε τη δραστηριότητά του στον ελλαδικό χώρο, συμβάλλοντας παράλληλα στην προώθηση της ελληνικής μουσικής δημιουργίας εκτός συνόρων.

 Το πρόγραμμα

Joseph Haydn: Τrio Gypsy για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε σολ μείζονα, αρ. 39
– Νίκος Σκαλκώτας: 8 Παραλλαγές πάνω σ’ ένα ελληνικό θέμα για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο
– Franz Schubert: Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 100

Ο Νίκος Σκαλκώτας ήταν βιολονίστας, μέλος ορχηστρών, κυρίως δε ιδιοφυής συνθέτης πολλών έργων σε τονικό και δωδεκάφθογγο ιδίωμα: 36 ελληνικοί χοροί, Με του Μαγιού τα μάγια, Κοντσέρτο για κοντραμπάσο, Η επιστροφή του Οδυσσέα, Κλασική συμφωνία κ.ά. Παρόλο που το ταλέντο του δεν αναγνωρίστηκε όσο ζούσε, τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί διεθνές ενδιαφέρον για τη μουσική του.

Στο Facebook του Μεγάρου, μουσική από τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης

Μια συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το European Concert Hall Organisation (ECHO), για να σας προσφέρουμε υπέροχη μουσική από τις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες της Ευρώπης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα