back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Η ομάδα Παπαγγελόπουλου βγάζει πολλά λεφτά», φέρεται να είπε ο Νίκος Παππάς στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή – Η απάντηση Παππά

Διαβάστε επίσης

Συνομιλία του με τον Νίκο Παππά που κατέγραψε στο εξωτερικό το Μάιο του 2016, για λόγους αυτοπροστασίας, όπως λέει, και από την οποία φαίνεται ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να «καρφώνει» τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «ο Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του είχαν τη δική τους ατζέντα και έβγαζαν πολλά λεφτά», αποκάλυψε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Αντίγραφο της επίμαχης από μαγνητοφωνημένης συνομιλίας, υπέβαλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο δικηγόρος του ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία. Στην ίδια συνομιλία, πάντα σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, ο κ. Παππάς ακούγεται να του ζητά «να βγει να μιλήσει ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου για την σύζυγο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι».

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

«​Υπέβαλα, σήμερα, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, αντίγραφο της συνομιλίας μου με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, που έλαβε χώρα στο εξωτερικό την 21η Μαΐου 2016.

​Στη συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου “πως διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, μου είπε ξεκάθαρα ότι “ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά”. Επιπλέον, μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος “έκανε το δικό του outsourcing”.

​Από την πρώτη στιγμή, κατέθεσα ενόρκως, ότι ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα. Όμως γνώριζε. Γνώριζε, όπως και πολλοί άλλοι, ότι ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος και η ομάδα του “είχαν τη δική τους ατζέντα” και “έβγαζαν πολλά λεφτά”, όπως ο ίδιος μου είπε.

​Στην ίδια συνομιλία, ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Θεωρώ άδικο και ανήθικο να στοχοποιείται ένας αθώος και να του ζητείται, σαν αντάλλαγμα, να καταθέσει ψευδώς εναντίον άλλου αθώου προσώπου με το οποίο συνδέεται φιλικά. Ο κ. Παπασταύρου, ασφαλώς, δεν δέχτηκε ποτέ να μπει σε αυτή τη συλλογιστική και, ίσως αυτός να ήταν ένας από τους λόγους που, στην περίπτωσή του, υπήρξε πλήρης κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και δημιουργία ουσιαστικά τεκμηρίου ενοχής, σε σωρεία διαδικασιών, στις οποίες τελικώς δικαιώθηκε.

​Πήρα την απόφαση να καταγράψω τη συνομιλία μου με τον Νίκο Παππά τον Μάιο του 2016, για να προστατεύσω εμένα, τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου και να αποδείξω τον εκβιασμό που δεχόμουν, ελλείψει άλλου μέσου έννομης προστασίας μου. Δύο μήνες νωρίτερα, στις 10 Μαρτίου 2016, ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος με είχε εκβιάσει, ευθέως, στο γραφείο του Νίκου Παππά, ζητώντας να πληρώσω δήθεν «έξοδα» στον Ιωάννη Φιλιππάκη, όταν δεν του όφειλα τίποτα. Από τη στιγμή που αρνήθηκα κατηγορηματικά να πληρώσω και σε λιγότερο από σαράντα ημέρες, έλαβαν χώρα, μεταξύ άλλων, τα εξής αντίποινα:

​α) Μέσα σε 7 ημέρες, οι εισαγγελείς Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, υπό την εποπτεία της Ελ. Τουλουπάκη, ταξίδεψαν στο Παρίσι, για να συναντήσουν για δεύτερη φορά τον Ερβέ Φαλτσιανί, προκειμένου να συνεχίσουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και των συνεργατών μου. Προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε από ψευδή καταγγελία του Ιωάννη Φιλιππάκη στον συνεργάτη του, Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, η οποία τελικά μπήκε στο αρχείο τον Ιούνιο του 2019, καθώς δεν προέκυψαν καν ενδείξεις τέλεσης κανενός αδικήματος, αποδεικνύοντας ότι όλα ήσαν κατασκευασμένα. Στο πλαίσιο αυτής της αρχειοθέτησης, αξιολογήθηκε και η από 4/1/2019 έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στηρίχτηκε στους ψευδείς ισχυρισμούς των μελών της εγκληματικής συμμορίας, Ιωάννη Φιλιππάκη και Αλέξανδρου Τάρκα.

​β) Την 23.03.2016, δεκατρείς ημέρες μετά, οι ίδιοι Εισαγγελείς, Ελ. Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης, παραγγέλλουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος μου και σε βάρος του δικηγόρου μου, Σταύρου Παπασταύρου, για το αδίκημα της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.,-

​γ) Τριάντα οκτώ ημέρες μετά την άρνησή μου να υποκύψω στον εκβιασμό, γίνεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στο σπίτι που διέμεναν οι υπερήλικες γονείς μου, την παραμονή του εβραϊκού Πάσχα, προφανώς για εκφοβισμό, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο. Και τέλος,

​δ) Σαράντα ημέρες μετά, “θάβεται” δικαστική συνδρομή από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, η οποία αθώωνε τόσο εμένα όσο και τον δικηγόρο μου, Σταύρο Παπασταύρου, καταρρίπτοντας τις σε βάρος μας στημένες κατηγορίες.

​Μετά από τον κυκεώνα των παραπάνω ενεργειών σε βάρος μου, όταν αρνήθηκα να εκβιαστώ, ήταν μονόδρομος για εμένα η καταγραφή της συνομιλίας μου με τον Νίκο Παππά, ούτως ώστε να αποκαλύψω αυτά που συνέβαιναν και να προστατεύσω τον εαυτό μου και την νομιμότητα. Μάλιστα, είναι προς τιμήν του Νίκου Παππά ότι, στην κατάθεσή του ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, συναίνεσε ρητώς στη δημοσιοποίηση του σχετικού ηχητικού υλικού.

​Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη αυτής της πράξης μου. Θεωρώ, όμως, υποχρέωσή μου να συμβάλλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην τιμωρία των υπευθύνων, ώστε να ξεριζωθεί οριστικά αυτό το παραδικαστικό καρκίνωμα».

Να σταλούν στον εισαγγελέα οι διάλογοι Μιωνή- Παππά, μαζί με τα πρακτικά της κατάθεσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Επικρατείας στην Προανακριτική, ζήτησε ο εισηγητής της ΝΔ στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, Θάνος Πλεύρης. Το αίτημα έγινε δεκτό και από το Κίνημα Αλλαγής, με τον βουλευτή του,Δημήτρη Μπιάγκη, να λέει ότι «όσα συγκλονιστικά ακούστηκαν σήμερα, δεν μπορεί να τα αφήσουμε έτσι, το χρωστάμε στην αλήθεια και στη Δημοκρατία».

Απάντηση Παππά για τη συνομιλία του με Μιωνή

Στην αντεπίθεση για όσα του καταλογίζουν σχετικά με τις συνομιλίες που είχε με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, πέρασε ο Νίκος Παππάς.

Με γραπτή δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, κάνει λόγο για κατασκευασμένες συνομιλίες που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους ,με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Παππά, έχει ως εξής:

«Αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. Και αυτό έγινε.

Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis.

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματα θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο ευτελισμός των θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας από τη προσκόμιση μέσα στην ίδια τη Βουλή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας με αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ και όσων έστησαν αυτή την ιλαροτραγωδία στην απελπισία τους να εμφανίσουν το σκάνδαλο Novartis ως σκευωρία και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως αρχιτέκτονα της σκευωρίας.
Μέσα στο πανικό τους, όμως, «πατάνε τα κορδόνια τους», απαξιώνουν τους θεσμούς και δυσχεραίνουν τη θέση τους».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας την ενέργεια του ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία, φέρεται να είπε στην Προανακριτική Επιτροπή, ότι «ο Μιωνής προέβη σε αυτή την κίνηση σήμερα για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράϊκου και τον ίδιο».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Το όνομα του Σαμαρά αναμειγνύεται σε έγγραφο για μίζα

«Έγγραφο που φέρεται να έχει διαβιβαστεί στην προανακριτική επιτροπή και δείχνει μίζα στον Σταύρο Παπασταύρου και αναφέρεται και το όνομα Σαμαρά», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητάει να γίνει ερώτημα προς την Εισαγγελία Διαφθοράς ποια είναι η συγκεκριμένη υπόθεση που ερευνάται, σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται και ποιοι έχουν ευνοηθεί από την υπόθεση αυτή.

«Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατομμυρίων σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία, η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή και τονίζουν: «όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν, παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ: Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας».

Πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επικαλείται έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρος, τον Οκτώβριο του 2015, ενώπιον του Επίκουρου Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση.

Σπύρος Λάππας:Η  ΝΔ ότι επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό
Πολιτικές αναταράξεις προκάλεσε στην Πραανακριτική, η καταγγελία του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα,για χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ το 2015,από μίζες .
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό, μετά τα έγγραφα που έφτασαν στην Επιτροπή και τα οποία -όπως είπε- δείχνουν ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και δικηγόρος του Μιωνή, Σταύρος Παπασταύρου,έλαβε μίζα 2,6 εκατ. ευρώ από εξωχώρια εταιρεία, τα οποία φέρεται να κατευθύνθηκαν στην προεκλογική καμπάνια του Σαμαρά το 2015.
«Για σενάριο επιστημονικής φαντασίας», έκαναν λόγο κύκλοι της ΝΔ, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εμφανίζει ως δήθεν νέο στοιχείο μια ακατανόητη αθλιότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από τέσσερις δικαστικούς από το 2015 έως το 2019.

Παππάς: «Να μιλήσουν οι κύριοι Σαμαράς και Παπασταύρου. Σε ποιες τσέπες πήγαν τα 2,6 εκατ. ευρώ»
Στο μεταξύ ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών, Νίκος  Παππάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι:

  • Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.
  • Ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018.

Ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της ΝΔ και του ίδιου του κ. Σαμαρά.

Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου.

Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου.

Οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε.

Οι μαφιόζικες μέθοδοι όμως θα αποκαλυφθούν. Και η αλήθεια θα λάμψει.

Ήρθε η ώρα, ο κ. Σαμαράς, η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, να εμφανιστεί στην Επιτροπή εάν στοιχειωδώς έχει τα «κότσια» και μέσω δημόσιου βήματος να εξηγήσει:

  • Τι έγινε με τα 2,6 εκατ. ευρώ.
  • Τι ζητούσε επίμονα από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κάλεσε και δέχθηκε στο σπίτι του.
  • Γιατί τρέμει σαν τον ψάρι την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
  • Γιατί πίεζε τον κ. Φιλιππάκη να μην γράφει για τους Μιωνή και Παπασταύρου και τι εννοούσε λέγοντας ότι «αυτά τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».
  • Γιατί το 2013 μεσολάβησε για να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Μιωνή και Φιλιππάκη;

Αλλά ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο κ. Παπασταύρου.

Και να μας πει ποιανού χρήματα διαχειρίστηκε και σε ποιες τσέπες κατέληξαν τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Η ΝΔ, κάθε φορά που πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη, καταφεύγει σε μαφιόζικες μεθόδους.

Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι όταν φωνάζει ο κλέφτης, δεν φοβάται ο νοικοκύρης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς απάντησε: «Όχι, βέβαια».

ΣΥΡΙΖΑ:«Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης»

«Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης από την ομηρία Σαμαρά», σχολίαζαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, « τελικά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση για να δίνει οδηγίες στους επιτελείς της ΝΔ, να βγάζουν διαρροές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σε σχέση με τις νέες καταγγελίες μίζας 2,6 εκατ. ευρώ στον κ. Σαμαρά μέσω του κ. Παπασταύρου».

ΚΚΕ: Ο λαός καλείται να πληρώσει τα σπασμένα

Ο λαός, που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα μιας ακόμα κρίσης και που παρακολουθεί αηδιασμένος την “παρέλαση” σκανδάλων, πρέπει να απαιτήσει να βγουν τα “άπλυτα” όλων των κυβερνήσεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, στη φορά. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους “πολιτικού αντιπερισπασμού”, όπως κάνουν όλα τα άλλα κόμματα, συγκαλύπτοντας τελικά τις πραγματικές ευθύνες τους και τις ίδιες τις αιτίες της διαπλοκής.
Αυτές οι αιτίες βρίσκονται στη βαθιά σήψη ενός συστήματος κι ενός κράτους, που στον πυρήνα του έχει αφενός την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων κι αφετέρου τη διαρκή υπονόμευση των λαϊκών αναγκών. Στοιχείο αυτής της σήψης, της διαφθοράς για την εξυπηρέτηση αντιλαϊκών συμφερόντων είναι η κυβερνητική διαχείριση του συστήματος, που έκαναν και κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, που βρέθηκαν στο τιμόνι της διακυβέρνησης
της χώρας.

Δημήτρης Ράντος, Γιώργος Κατσίγιαννης, Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα