back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μόλις 1% των ληξιπρόθεσμων χρεών σε ιδιώτες πλήρωσε τον Απρίλιο το Δημόσιο

Διαβάστε επίσης

Σε στάση πληρωμών προς ιδιώτες στους οποίους και χρωστά περίπου 1,8 δισ. ευρώ προχώρησε τον Απρίλιο το δημόσιο εκταμιεύοντας ελάχιστα από τα οφειλόμενα ποσά, τα οποία, μεταξύ άλλων αφορούν, από εξοφλήσεις προμηθειών του σε επιχειρήσεις μέχρι στην παροχή εγκεκριμένων, εδώ και πολλούς μήνες, χιλιάδων συντάξεων σε δικαιούχους ασφαλισμένους.

Τον Απρίλιο, από τα ληξιπρόθεσμα χρέη του προς τους ιδιώτες πλήρωσε μόλις το 1% από αυτά δηλαδή 18 εκ.ευρώ με αποτέλεσμα από τον Μάρτιο από τα 1,788 δισ. ευρώ που ήταν το ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών αυτό να περιοριστεί στα 1,770 δισ. ευρώ.
Ποιοι φορείς του δημοσίου και πόσα χρήματα εξακολουθούν να χρωστούν σε ιδιώτες ? Τα νοσοκομεία χρωστούν σε προμηθευτές τους 667 εκ.ευρώ,τα ασφαλιστικά ταμεία για εκκρεμείς συντάξεις 486 εκ.ευρώ , οι Ο.Τ.Α 248 εκ.ευρώ σε προμηθευτές,εργολάβους .

Από την άλλη αντί να μειωθούν , όπως αναμενόταν,αυξήθηκαν οριακά και οι πάσης φύσεως επιστροφές φόρου σε ιδιώτες και επιχειρήσεις (κυρίως οι έμμεσοι φόροι όπως ο Φ.Π.Α) και παρά τις ανακοινώσεις ότι θα γίνουν εξπρές επιστροφές για οφειλόμενους φόρους ύψους μέχρι 30.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και ιδιώτες χωρίς έλεγχο.Αποτέλεσμα οι επιστροφές φόρου από 610 εκ.ευρώ να αυξηθούν τον Απρίλιο στα 626 εκ.ευρώ.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα