back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση. «Το πιο σύντομο ανέκδοτο η ύπαρξη παραδικαστικού και παρακράτους

Διαβάστε επίσης

Να αντικρούσει την επιθετική στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου, που κλιμακώνει τις αναφορές του για την δράση παραδικαστικών και παρακρατικών κυκλωμάτων την περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιχειρεί η Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντας
σύντομο ανέκδοτο» τις επίμαχες καταγγελίες της Ν.Δ.

Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείου του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση και επιδίδεται σε κινήσεις αντιπερισπασμού τόσο στην υπόθεση Νοβάρτις, με αιχμή τις καταγγελίες του επιχειρηματία Μιωνή όσο και στην έρευνα της ΕΥΠ για την ύπαρξη κυκλωμάτων διαφθοράς στο χώρο της ΕΛ.ΑΣ.
«Τελικά ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση για να δίνει οδηγίες στους επιτελείς της ΝΔ να βγάζουν διαρροές για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα σε σχέση με τις νέες καταγγελίες μίζας 2,6 εκ στον κο Σαμάρα, μέσω του κου Παπασταύρου.
Και είναι σε απόγνωση όχι μόνο γιατί δεν πολυθέλει να υπερασπιστεί τον κ. Σαμάρα, αλλά γιατί ο κ. Σαμαράς δεν τον αφήνει ούτε ανασχηματισμό στο κυβερνητικό σχήμα να πραγματοποιήσει. Και παράλληλα τον αναγκάζει να υιοθετεί άθλιες παρακρατικές πρακτικές παράνομων καταγραφών και επιχειρήματα τόσο αστεία που ούτε ένα μικρό παιδί δε θα μπορούσαν να πείσουν» σημειώνουν χαρακτηριστικά πηγές από το περιβάλλον του Α. Τσίπρα.
Σε ότι αφορά την υπόθεση της εξάρθρωσης κυκλώματος διαφθοράς οι ίδιες πηγές επισημαίνουν:

  •  Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ με εντολή του τότε Πρωθυπουργού η υπόθεση να πάει στη δικαιοσύνη και το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο.
  • Η υπόθεση αυτή δεν έγινε τότε γνωστή μόνο στον Πρωθυπουργό, αλλά με εντολή του τελευταίου και στον τότε αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ που τον συνάντησε και τον ενημέρωσε.
  • Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως από την αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή. Γιατί άραγε; Μήπως γιατί τελούσε και τέλει υπό τη προστασία αυτών που σήμερα κάνουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει τη κυβέρνηση ;- Σε ό,τι δε αφορά το δια ταύτα και το αν η τότε κυβέρνηση πήρε τα μέτρα της, δεν έχει κανείς παρά να δει την τύχη των φερόμενων ως εμπλεκομένων αξιωματικών της αστυνομίας.

Οι ίδιες πηγές αναφορικά με την εξέλιξη της Προανακριτικής και τους ισχυρισμούς Μυωνή τονίζουν:

  • Αφού αποδείχθηκαν έωλες οι κατηγορίες περί σκευωρίας στην υπόθεση Νοβάρτις,
  • Αφού δε βρέθηκε ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξει κατηγορητήριο για τον κ. Παπαγγελόπουλο,
  • Αφού αποκαλύφθηκε ότι η βασική μάρτυρας κατηγορίας του κου Παπαγγελόπουλου και πρώην εισαγγελέας διαφθοράς, κα Ράικου, δεν είναι η πιο αξιόπιστος μάρτυρας, δεδομένου ότι ο σύζυγος της φέρεται να έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με 1,7 εκ ευρώ μέσω παράνομων συνταγογραφήσεων σε φαρμακευτικές, μεταξύ των οποίων και της Νοβάρτις,
  • Αφού τέλος προχθές διαβιβάστηκε στη δικογραφία της Νοβαρτις, κατάθεση μάρτυρα που εμπεριέχει το σχεδιάγραμμα της μίζας, που περιγράφει το περίπλοκο δίκτυο εταιριών και ανθρώπων που ήρθε στο προσκήνιο με την υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ, και έχει σε περίοπτη θέση τον κο Σαμάρα στον όποιον φέρεται να καταλήγουν 2,6 εκ ευρώ,
    Η ΝΔ τελικά αποφάσισε να ρίξει τον αντιπερισπασμό του κου Μυωνή. Μόνο που είναι άνθρακες ο θησαυρός. Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο τύπου της ΝΔ.
    Σύμφωνα με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όλη αυτή η στρατηγική της Ν.Δ σχετίζεται με το γεγονός πως ο σημερινός πρωθυπουργός είναι όμηρος του Α. Σαμαρά. «Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κος Μητσοτάκης από την ομηρεία Σαμάρα.Κατανοούμε και την απαίτηση του τελευταίου να τον στηρίξει μέχρι τέλους, όπως συνηθίζει να λέει, στις τελευταίες αποκαλύψεις. Η πολιτική ζωή του τόπου όμως δε μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών. Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα