back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση-καταδίκη της Μπέρνλι για το πανό πάνω από το Etihad

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το πανό «White Lives Matter Burnley», υποστηρίζοντας ότι όσοι κρύβονται πίσω από αυτή την κίνηση δεν έχουν καμία θέση στον σύλλογο, εξέδωσε η Μπέρνλι.

Χθες πριν από την έναρξη του αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι, πριν οι παίκτες των δύο ομάδων γονατίσουν δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στο αντιρατσιστικό κίνημα «Black Lives Matter», αλλά και ως φόρο τιμής στον δολοφονημένο Τζορτζ Φλόιντ, ένα αεροπλάνο έκανε την εμφάνισή του πάνω από το Etihad Stadium, έχοντας ένα πανό που έγραφε «White Lives Matter Burnley».

Burnley condemns 'White Lives Matter' banner flown over Etihad ...

Η αντίδραση του συλλόγου ήταν άμεση, δημοσιεύοντας ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του:

«Ο σύλλογος της Μπέρνλι καταδικάζει έντονα τις ενέργειες εκείνων που είναι υπεύθυνοι για αυτό που όλοι είδαμε με το επιθετικό πανό πάνω από το Etihad Stadium τη Δευτέρα το βράδυ. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι οι υπεύθυνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Turf Moor.

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει αυτό που αντιπροσωπεύει η Μπέρνλι και θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρχές για τον εντοπισμό των υπευθύνων και την τιμωρία τους. Ο σύλλογος έχει μια υπερήφανη φήμη για συνεργασία με όλα τα φύλα, τις θρησκείες μέσω του βραβευμένου κοινοτικού προγράμματος και αντιτίθεται σε κάθε είδους ρατσισμό. Μοιραζόμαστε πλήρως την πρωτοβουλία Black Lives Matter της Premier League. Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη από την Premier League, την πόλη του Μάντσεστερ και σε όλους όσους βοηθούν στην προώθηση του «Black Lives Matter», ανέφερε η ανακοίνωση της Μπέρνλι.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα