back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Να αυτοεξαιρεθεί από μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής κάλεσε τον Θάνο Πλεύρη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μια ημέρα μετά την πολιτική θύελλα που προκάλεσε το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή με τον Νίκο Παππά.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ γνώριζε από καιρό για την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, όπως φαίνεται από τις ερωτήσεις που είχε υποβάλει ο εισηγητής της, Θάνος Πλεύρης στον Νίκο Παππά, όταν εκείνος κατέθεσε ως μάρτυρας στην Προανακριτική στις αρχές Μαρτίου.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, που σχολίαζαν τις αναφορές που φέρεται να έκανε ο Νίκος Παππάς στο πρόσωπό του στη συνομιλία του με τον Μιωνή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είπε με ειρωνική διάθεση: «Ναι, έχω δική μου αντζέντα, να πολεμώ τους κλέφτες, τους ψεύτες και τους διεφθαρμένους».
Συνεχίζοντας για τέταρτη ημέρα την εξέτασή του ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να έκανε λόγο για ύπαρξη και δεύτερης απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας, που έχει στην κατοχή του ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi ανακοίνωσε ότι αναμένει να λάβει έγκριση για το πειραματικό εμβόλιο που αναπτύσσει μαζί με την βρετανική GlaxoSmithKline από το πρώτο εξάμηνο του ερχόμενου έτους.

Οι δύο εταιρίες είχαν ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι το εμβόλιο, αν αποδειχθεί επιτυχές, θα είναι διαθέσιμο το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η Γερμανία θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την οικονομική ανάκαμψη όταν αναλάβει την 1η Ιουλίου την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

H πανδημία, που προκάλεσε μεγάλες αναταραχές στην εκπαίδευση, ενδέχεται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη θέση των πιο ευάλωτων: των φτωχών, των κοριτσιών, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, υπογράμμισε η Unesco παρουσιάζοντας την ετήσια παγκόσμια έκθεσή της για την παιδεία.

Υπερβαίνουν πλέον τα 9 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορoνοϊού παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πάνω από 471.000 οι νεκροί.

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά τα 21 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 9 ήταν στην Ξάνθη και τα 5 στη Θεσπρωτία.

Για τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ενημερώνει από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητεί με επιστολή του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ξεκινά από αύριο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν το Μάιο. Εξαιρούνται εκείνοι που έλαβαν τη δίμηνη παράταση του πρώτου τετραμήνου του έτους, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για την στήριξη των ανέργων.

Σε ανοδική τροχιά ο Γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Πριν από λίγο σημείωνε κέρδη της τάξεως του 1, 57% στις 680,89 μονάδες.

Ενώπιον της ανακρίτριας η 33χρονη που κατηγορείται για την αρπαγή της 10χρονης μαθήτριας από την Τούμπα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μεταφέρθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης απο την πίσω πόρτα.

Σε 484 ανήλθαν, σύμφωνα με την Τροχαία, οι παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, που βεβαιώθηκαν από την Παρασκευή 19 Ιουνίου έως την Κυριακή 21 Ιουνίου, σε όλη τη χώρα. 764 ήταν οι παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο παραγωγός του Χόλιγουντ Στιβ Μπινγκ, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε χρηματοδοτήσει την ταινία με τον Τομ Χανκς “Πολικό Εξπρές”.

Αμερικανικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι έπεσε από τον 27ο όροφο κτιρίου με πολυτελή διαμερίσματα στο Λος Άντζελες, ενώ άλλες γράφουν ότι έπασχε από κατάθλιψη και αυτοκτόνησε. Είχε αποκτήσει ένα παιδί με τη Βρετανίδα ηθοποιό Λιζ Χάρλει.

Η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου αναμένεται να καταγράψει φέτος μια ιστορικών διαστάσεων πτώση κατά 25% εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Άστατος και σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Στην Αττική βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα