19.5 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

19.5 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

INNOVATHENS online σεμινάριο με θέμα: «Συγκρούσεις στο χώρο εργασίας»

spot_img

Διαβάστε επίσης

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, με σαφή προσανατολισμό στην τεκμηρίωση της γνώσης και της δια βίου μάθησης, διοργανώνει σε συνεργασία με το INNOVATHENS powered by Samsung, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, online σεμινάριο με θέμα «Συγκρούσεις στο χώρο εργασίας».

Στο live streaming σεμινάριο θα αναλύσουν: Την δυναμική της Ομάδας στο χώρο εργασίας. Την προσωπική αφήγηση για το πρόβλημα από εμπλεκόμενους και μη. Τον ρόλο των συναισθημάτων. Τις διάφορες μεθόδους καταστολής (Πότε γίνεται και με ποιον τρόπο) Την ουδετερότητα (μη εμπλοκή στο συναίσθημα) μιας σύγκρουσης.

Κεντρικός ομιλητής του σεμιναρίου είναι ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος, κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών στο Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ και Πτυχιούχος στην Επικοινωνία και στην ψυχολογία του καταναλωτή.

Στο σημερινό σεμινάριο αναμένεται να δοθεί επιπλέον έμφαση στον ρόλο των συναισθημάτων, ουσιαστικά τη διαδικασία που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή το άτομο πριν την σύγκρουση. Κύρια χαρακτηριστικά είναι βέβαια και τα στερεότυπα που ο καθένας έχει και επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο και η επικοινωνία. Δηλαδή το πόσο αντιλαμβανόμαστε το νόημα αυτών που ακούμε και το πώς αντιδρούμε. Τα αρνητικά συναισθήματα επιδρούν στα αποτελέσματα μιας σύγκρουσης. Μπορεί να εμποδίσουν την επίλυσή της, μεταφέροντας την εστίαση από το θέμα στα συναισθήματα. Μπορεί να εμποδίσουν την πλήρη και ολοκληρωμένη έκφραση των δυο πλευρών. Μπορεί να οδηγήσουν σε αποφυγή της σύγκρουσης για να αποφευχθεί και η αμηχανία που δημιουργούν τα αρνητικά συναισθήματα. Στην επίλυση συγκρούσεων, υπάρχουν κάποια συναισθήματα που είναι ιδιαίτερα σημαντικά και επιδρούν στην ικανότητά σου να διαχειριστείς τη σύγκρουση. Ο διαχωρισμός που τείνουμε να κάνουμε ανάμεσα σε καλά και κακά συναισθήματα μας στερεί τη δυνατότητα να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Τις διάφορες μεθόδους καταστολής μιας σύγκρουσης (Πότε γίνεται και με ποιον τρόπο).

Ο κ. Τζαμαρέλος ειδικά σε αυτό το θέμα αναμένεται να τονίσει ότι «όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια σύγκρουση, χρησιμοποιούμε όλες τις διαθέσιμες δεξιότητες και γνώσεις μας για να ανταπεξέλθουμε. Πολλές φορές, ωστόσο, οι δεξιότητές μας δεν επαρκούν ή μοιάζουν άνευ σημασίας γιατί δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με τη σύγκρουση. Απλά, δεν είμαστε πρόθυμοι να επιλύσουμε το πρόβλημα. Εδώ είναι πολύ σημαντική η γνώση για τις τακτικές επίλυσης, κάτι το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς στην ενότητα και ασφαλώς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πάντα μετά από μια τέτοια κρίση (σύγκρουση) υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα».

Το livestreaming μπορείτε να το παρακολουθήσετε σήμερα από τις 17:00- 18:30, στον σύνδεσμο του innovathens.gr

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

– Ο Γεράσιμος Τζαμαρέλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου σπουδών στο Μάρκετινγκ Μάνατζμεντ και Πτυχιούχος στην Επικοινωνία και στην ψυχολογία του καταναλωτή. Πραγματοποίησε τη Διατριβή του στο Πανεπιστήμιο του McGill στον Καναδά. Έχει εργαστεί ως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Διαφήμισης σε Εκδοτικούς Οργανισμούς. Το 2008, ίδρυσε την Διαφημιστική εταιρία “Gelma Advertising & Consulting”. Έχει τιμηθεί για θέματα δημιουργικού σχεδιασμού. Έμπειρος και Εγκεκριμένος Καθηγητής επιχειρηματικών σεμιναρίων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και Δημόσιων Οργανισμών, με εξειδίκευση σε θέματα Marketing και Επιχειρηματικότητας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα