back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας: Κρατούμενοι μετατρέπουν την ιστορία της ζωής τους σε τρισδιάστατη «ταινία»

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτότυπη δράση ξεκίνησε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας, όπου κρατούμενοι μετατρέπουν την ιστορία της ζωής τους σε τρισδιάστατη «ταινία».

Στον Αθήνα 9.84 και τις Ελεωνόρα Ορφανίδου Ελευθερία Κουμάντου μίλησε για την εμπειρία του αλλά και τη συμμετοχή του ένας εκ των κρατουμένων.

“Η δική μου συμμετοχή στην ταινία ήταν για μένα μια μεγάλη ευκαιρία, μακάρι όλοι οι κρατούμενοι να είχαν αυτή την ευκαιρία”, είπε χαρακτηριστικά.

“Τα κυριότερα μηνύματα που βγαίνουν από αυτές τις “ταινίες” είναι δύο, πρόσθεσε, αναφέροντας “την οικογένεια-που όταν βρισκόμαστε έξω δεν δίνουμε και πολύ σημασία- και το δεύτερο να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος βγαίνοντας από τις φυλακές.”

Βοηθό σ’ αυτή την προσπάθεια είχαν την εκπαιδεύτρια πληροφορικής του σχολείου Κωνσταντινιά Νέου, η οποία μίλησε επίσης στον Αθήνα 9.84.

Όπως ανέφερε η κ Νέου, “εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας αφηγήθηκαν ή έγραψαν μαζί με άλλους έγκλειστους και έγκλειστες της Ευρώπης, την ιστορία της ζωής τους και με τη χρήση της τεχνολογίας οι ιστορίες αυτές έγιναν «ταινία» εικονικής πραγματικότητας.

“Πρόκειται για μια δράση με την οποία ξεκίνησε ένα εικονικό ταξίδι στο παρελθόν, μια δράση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο STEPs” (Supporting Ties in the Education of Prisoners)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα