back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άρης – ΑΕΚ 2-2: Ο Λιβάγια έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου

Διαβάστε επίσης

Ο Άρης βρέθηκε για μερικά δευτερόλεπτα στον τελικό. Στο 96′ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, αλλά λίγο πριν ο χρόνος εκπνεύσει, ο Μάρκο Λιβάγια σκόραρε, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί με δεύτερο προσωπικό γκολ έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Σε ένα από τα πιο δραματικά παιχνίδια της σεζόν, η ΑΕΚ προκρίθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά από 2-2 στην παράταση απέναντι στον Άρη, που βρέθηκε μια αναπνοή από το να πάρει εκείνος το εισιτήριο.

Ο Μαντσίνι στο 57’ και ο Ντιγκινί στο 90+3’ είχαν διαμορφώσει το 2-0 για τον Άρη που πίστεψε πως προκρίθηκε στον τελικό, όμως ο Μάρκο Λιβάια στο 90+6’ με διπλή προσπάθεια οδήγησε το ματς στην παράταση για να διαμορφώσει το 2-1 στην κανονική διάρκεια, ενώ στο 102’ μετά από έξοχο συνδυασμό Αλμπάνη και Ολιβέιρα έκανε το 2-2 και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην Ένωση.

Η ΑΕΚ στον τελικό θα έχει και τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος πήρε επίτηδες δεύτερη κίτρινη, ώστε να αποβληθεί και να μην χάσει το μεγάλο παιχνίδι. Η Ένωση ωστόσο έχασε με τραυματισμούς τους Μπακάκη και Λόπες και με αποβολές στα τελευταία λεπτά της παράτασης, τους Σιμόες και Ολιβέιρα που θα είναι απόντες με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ όπως και ο Μάνταλος.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Τόνσο (96’ Μαρτίνες), Γκάμα (89’ Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78’ Μπα), Λάρσον (49’ Μανσίνι), Ιντέγε.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες (64’ Χουλτ), Μπακάκης (46’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Κρίστισιτς (73’ Αραούχο), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια (110’ Σιμάνσκι), Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα