back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε Καστανιές και Αθήνα σήμερα ο Ζοζέπ Μπορέλ

Διαβάστε επίσης

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει σήμερα ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα γίνει δεκτός σήμερα το απόγευμα (στις 18:00) από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μάλιστα θα μεταβεί στις Καστανιές του Έβρου συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, όπου αναμένεται να ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Ο κ Μπορέλ θα μεταβεί την επόμενη μέρα στην Κύπρο. Η επίσκεψη του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας σε Ελλάδα και Κύπρο έρχεται λίγες μέρες πριν από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων όπου θα συζητηθεί αποκλειστικά το θέμα της Τουρκίας και των ενεργειών της στην Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

Χθες πάντως ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σε μήνυμά του στο Twitter επανέλαβε ότι τα ελληνικά νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα

Στο μεταξύ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά περί ενδεχόμενου σύναψης μια συμφωνίας κατά τα πρότυπα του τουρκο-λιβυκού συμφώνου,το ΥΠΕΞ των Παλαιστινίων δήλωσε ότι «προς το παρόν» δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα