back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Παρατείνεται η καραντίνα για ακόμη πέντε ημέρες, έως τις 30 Ιουνίου, στον Εχίνο Ξάνθης. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Πέρρος…

Στα 191 τα θύματα από τον COVID 19 στη χώρα μας. Χθες 64χρονη νοσηλευόμενη -με υποκείμενο νόσημα- έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του ιού.

Τα δέκα εκατομμύρια παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Γκεμπρεγέσους.

Ξεπέρασαν τα 9. 407.000 σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πάνω από 482.180 ο αριθμός των νεκρών.

Ανεξέλεγκτη παραμένει η πανδημία στη Βραζιλία: 1.185 οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. 947 οι νεκροί στο Μεξικό.

Στο κόκκινο 9 αμερικανικές πολιτείες, ανάμεσά τους η Ουάσιγκτον και η Φλόριντα.

Οι κυβερνήτες σε Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ ανακοίνωσαν ότι οι επισκέπτες από τις συγκεκριμένες περιοχές θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Στην Αυστραλία, κινητές μονάδες, ασθενοφόρα και 1.000 στρατιώτες αποστέλλονται στη Μελβούρνη, μετά την αύξηση των κρουσμάτων. Δοκιμές σε ανθρώπους ενός νέου εμβολίου για τον κορονοιό αρχίζουν στη Βρετανία. Θα το λάβουν περίπου 300 εθελοντές.

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις στους κόλπους της ΕΕ για το άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων της από 1η Ιουλίου, με κράτη μέλη να εκφράζουν επιφυλάξεις βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων από τρίτες χώρες.

Αύριο θα γίνει η τρίτη συνάντηση των μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών μελών της Ένωσης για το θέμα.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία θα εξεταστεί δεύτερο σχέδιο παράταση της ταξιδιωτικής απαγόρευσης ως τις 15 Ιουλίου, ενδεχόμενο στο οποίο αντιδρά η Αθήνα.
Διαφωνίες και για τα κράτη που θα συμπεριληφθούν στη λίστα των ασφαλών τρίτων χωρών, με ευρωπαϊκές πηγές να αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου πολιτών από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Στις 10 το πρωί, τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Στις 12 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Από τις 10 το πρωί και έως τις 2 Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό. Θα καλυφθούν 300.000 δικαιούχοι, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια.

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα ότι τα ελληνικά σύνορα, που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., φυλάσσονται με αποφασιστικότητα έστειλαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας μεταβαίνει σήμερα στη Λευκωσία.

Συνεχίζεται και σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Στάση εργασίας σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις τέσσερις το απόγευμα. Δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από Δουκίσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο.

Στα μαθήματα ειδικότητας «Ηλεκτροτεχνία 2», «Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ», «Υγιεινή» και «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης» εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων.

Ανησυχία στην Κομισιόν από τη νέα απειλή του αμερικανού Προέδρου για επιβολή δασμών σε 30 προϊόντα.

Στον αέρα του Αθήνα 9.84 και πάλι αύριο ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Από τις 11 το πρωί και για μία ώρα, στην εκπομπή “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο” θα απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα. Τηλεφωνείστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο [email protected].

Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 30 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα