back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Στην φάκα της εφορίας δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αλλά και ενοικιαστές, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό τεκμήριο κατοικίας λόγω των αναπροσαρμογών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από 1/1/2019.

Τεκμήριο κατοικίας θα υπολογιστεί και για όσους φορολογούμενους αγόρασαν πέρυσι ακίνητο, ενώ αυξημένους φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα κινδυνεύουν να πληρώσουν επίσης και χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι οι οποίοι παρότι χαμηλόμισθοι κυκλοφορούν με Ι.Χ και είτε διαμένουν σε δικό τους σπίτι, είτε νοικιάζουν.

Λιγότερες από τις μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις κάνουν χρήση του μέτρου της μείωσης του ενοικίου από τον περασμένο Μάρτιο λόγω του νέου κορονοιού, σύμφωνα με την έκτακτη έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Μόνο τρεις στους δέκα επιχειρηματίες διαθέτουν ιδιόκτητη επαγγελματική στέγη, ενώ μόλις το 24,8% δεν προχώρησε σε σχετική αναπροσαρμογή πιθανώς καθώς δεν θεωρήθηκε ότι πλήττεται από την υγειονομική κρίση. Σε όσους βρεθήκαν σε καθεστώς πλήρους αναστολής της λειτουργίας τους, σε μείωση ενοικίου προχώρησε το 73%.

Με NAVTEX νότια της Κρήτης απαντά η Τουρκία στις δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ από την Αθήνα.

Χθες, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας εξέφρασε πλήρη στήριξη στην Ελλάδα, τονίζοντας από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως τα σύνορά της είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και φυλάσσονται με αποφασιστικότητα. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας μεταβαίνει σήμερα στη Λευκωσία.

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις στους κόλπους της ΕΕ για το άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων της από 1ης Ιουλίου, με κράτη μέλη να εκφράζουν επιφυλάξεις.

Για αύριο, έχει προγραμματιστεί η τρίτη συνάντηση των μόνιμων αντιπροσώπων των κρατών-μελών της Ένωσης για το θέμα, ενώ οι πρεσβευτές αναμένεται να έχουν σήμερα νέο κύκλο διαβουλεύσεων, μετά το χθεσινό αδιέξοδο. Η Αθήνα, ωστόσο, αντιδρά στο ενδεχόμενο παράτασης της ταξιδιωτικής οδηγίας έως τις 15 Ιουλίου.

Επισκέψεις στα 18 αεροδρόμια της χώρας, που ανοίγουν την 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού, ξεκινά από αύριο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με στόχο τον συντονισμό όλων των διαδικασιών ασφαλούς λειτουργίας τους.

Ανοίγει σε λίγη ώρα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό. Θα καλυφθούν 300.000 δικαιούχοι, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια.

Έως το τέλος του μήνα παρατάθηκε η αυστηρή καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης, με στόχο την αποφυγή διασποράς του νέου κορονοϊού. Στα 191 τα θύματα από τον COVID 19 στη χώρα μας.

Το ενδεχόμενο τα περιοριστικά μέτρα να συνεχιστούν έως και του χρόνου το καλοκαίρι άφησε ανοιχτό η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μεγάλες ελπίδες για την αντιμετώπιση των επιπλοκών του κορονοϊού σε καρδιά και πνεύμονες, δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας Ελλήνων επιστημόνων με την ονομασία GRECCO-19.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετέχουν 70 διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες οκτώ μεγάλων πόλεων της χώρας, η χορήγηση κολχικίνης σε 55 ασθενείς μείωσε την πιθανότητα διασωλήνωσης και κατ’ επέκταση θνητότητας σε ασθενείς.

Η κολχικίνη είναι ένα ασφαλές, φθηνό και αποτελεσματικό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε διάφορες παθήσεις, μεταξύ άλλων και στην περικαρδίτιδα.

Αν αποδειχθεί ότι το φάρμακο είναι αποτελεσματικό από την αρχή της νόσου, μελετάται το ενδεχόμενο της προληπτικής χορήγησης του σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι υγειονομικοί, ως προφυλακτική αγωγή.

Σε μία ώρα θα μεταδοθεί διαδικτυακά η κλήρωση των υποψηφίων μαθητών στα Πειραματικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Στάση εργασίας σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό από τις 12 το μεσημέρι ως τις τέσσερις το απόγευμα. Δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο.

Διπλάσιος είναι σε σχέση με τους άνδρες ο αριθμός των γυναικών που παθαίνουν Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης. Όπως επισημαίνεται αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των ορμονικών αλλαγών κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση.

Περισσότερες από 500 προσωπικότητες και οργανώσεις από όλο τον κόσμο καταγγέλλουν με δημόσια επιστολή ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει ενισχύσει την αυταρχική συμπεριφορά κάποιων κυβερνήσεων, γεγονός που όπως επισημαίνουν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες, που υπογράφουν την επιστολή είναι η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2015 Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, ο Γάλλος συγγραφέας Μπερνάρ- Ενρί Λεβί, ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης το 1983 Λεχ Βαλέσα και η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ.

Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 30 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα