back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Εικόνες συνωστισμού από το πρωί στην Α’ ΔΟΥ Αθηνών στην Ομόνοια, αλλά και στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στην Ομόνοια και στην Καλλιθέα, με του πολίτες να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να μη φορούν προστατευτική μάσκα.

Η εικόνα που επαναλαμβάνεται τις τελευταίες ημέρες, οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, στην έλλειψη προσωπικού.

Μετ εμποδίων η υποβολή αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό. Η πλατφόρμα άνοιξε μεν πριν από μία ώρα, ωστόσο το σύστημα λειτουργεί με προβλήματα, λόγω υπερφόρτωσης.

Φέτος θα καλυφθούν 300.000 δικαιούχοι, ενώ για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια.

Ξεκινά σε λίγη ώρα η κλήρωση των υποψηφίων μαθητών στα Πειραματικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Η διαδικασία θα μεταδοθεί διαδικτυκά.

Με NAVTEX που αφορούν τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων νότια της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου απαντά η Τουρκία στις δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ από την Αθήνα. Οι περιοχές που επιλέχθηκαν από τη γείτονα περιλαμβάνονται στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Για τη συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας σχετικά με την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Σήμερα θα έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ25.

Στην φάκα της εφορίας δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αλλά και ενοικιαστές, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερό τεκμήριο κατοικίας λόγω των αναπροσαρμογών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από 1/1/2019.

Τεκμήριο κατοικίας θα υπολογιστεί και για όσους φορολογούμενους αγόρασαν πέρυσι ακίνητο, ενώ αυξημένους φόρους για ανύπαρκτα εισοδήματα κινδυνεύουν να πληρώσουν χιλιάδες άλλοι φορολογούμενοι οι οποίοι παρότι χαμηλόμισθοι κυκλοφορούν με ΙΧ και είτε διαμένουν σε δικό τους σπίτι, είτε νοικιάζουν.

Μεγάλη πτώση στους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματαγορών με την έναρξη των σημερινών συνεδριάσεων.

Η Ισπανίδα ΥΠΟΙΚ Νάντια Καλβίνο θα διεκδικήσει όπως ανακοίνωσε την προεδρία του Eurogroup, από την οποία αποχωρεί ο Πορτογάλος Μάριο Σεντένο. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στην συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου.

Διαφωνίες στους κόλπους της ΕΕ για το άνοιγμα των εξωτερικών συνόρων της από 1ης Ιουλίου. Στο τραπέζι η παράταση της απαγόρευσης εισόδου ως τις 15 Ιουλίου, με την Αθήνα να αντιδρά, καθώς και ο αποκλεισμός των ΗΠΑ από τη λίστα των ασφαλών χωρών.

Έως το τέλος του μήνα παρατάθηκε η αυστηρή καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης, με στόχο την αποφυγή διασποράς του νέου κορονοϊού. Στα 191 τα θύματα από τον COVID 19 στη χώρα μας.

Στάση εργασίας σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Προαστιακό από τις 12 το μεσημέρι ως τις τέσσερις το απόγευμα. Δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του ΜΕΤΡΟ από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο.

Η νέα πράσινη πρόκληση του Let’s Do it Greece υπό τον τίτλο «3 λεπτά τη φορά», είναι το μεγάλο Green Challenge του καλοκαιριού. Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να αφιερώσουν 3 λεπτά από τον χρόνο τους για μια πράξη προστασίας του περιβάλλοντος, να την φωτογραφίσουν και να την αναρτήσουν στη σελίδα της πρωτοβουλίας. Στόχος να συγκεντρωθούν συνολικά 2020 λεπτά στο περιβάλλον.

Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια του νομού. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 30 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα