back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ταμείο Ανάκαμψης και ευρωτουρκικά στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης Μητσοτάκη – Μισέλ

Διαβάστε επίσης

Το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και το ζήτημα των ευρωτουρκικών σχέσεων υπό το φως της ευρύτερης παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει του επικείμενου, έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 και 18 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, με κύρια θέματα το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι κατά την τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας ότι «είναι παράδοξο να συζητάμε για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία και να μη συζητάμε για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου» και ζήτησε να συζητηθεί το θέμα αυτό στη Σύνοδο του Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα