back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με την καταβολή 347 εκ. δολαρίων από τη Novartis και τις θυγατρικές της, έκλεισε στις ΗΠΑ ο φάκελος για την υπόθεση δωροδοκίας, στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και του αμερικανικού υπ. Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η Novartis Hellas, θυγατρική του φαρμακευτικού κολοσσού στη χώρα μας, θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 225 εκατ. δολαρίων για ποινικές ευθύνες, ενώ πρόστιμο ύψους 8,9 εκατ. δολ. θα πληρώσει και η Αlcon, πρώην μονάδα της Novartis.

Όπως προκύπτει, τόσο από την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, όσο και της ίδιας της εταιρείας, η συμφωνία δεν περιέχει ισχυρισμούς για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα.

Για «τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΝΔ. Η απόφαση- κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινή γραμμή Αθήνας- Παρισιού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμανουέλ Μακρόν. Συζητήθηκε η στάση που θα τηρήσουν στο επερχόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Χουλουσί Ακάρ. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, απηύθυνε από τη μία πρόταση για διάλογο και από την άλλη ευθεία απειλή προς όσους επιχειρούν να «δημιουργήσουν τετελεσμένα χωρίς την Τουρκία».

Οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, τονίζοντας ότι η Άγκυρα παραβιάζει την κυριαρχία Ελλάδας – Κύπρου.

Παρίσι, Ρώμη και Βερολίνο απευθύνουν έκκληση με κοινή ανακοίνωσή τους να ανασταλούν οι εχθροπραξίες «αμέσως και χωρίς όρους» και να πάρουν τέλος «όλες οι επεμβάσεις» ξένων παραγόντων στη Λιβύη.

Τίτλοι τέλους για τις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, καθώς ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από τη χθεσινή συνεδρίαση, πριν ολοκληρώσει την κατάθεση του, καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκαν τα δικονομικά του δικαιώματα και πως δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματά του, όπως να κληθεί σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά.

Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω του σάλου για τη συνομιλία Μιωνή – Παππά. Τόνισε, δε, ότι δεν έχει καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών του κόμματός του.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε και ο Νίκος Παπάς. Τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη κάνοντας την αυτοκριτική του για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας, όπως τη χαρακτήρισε.

Για “θέατρο Τσίπρα-Παππά”, έκανε λόγο η ΝΔ, τονίζοντας ότι ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει..

«Οι αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, το “μαγαζί” και τα “παραμάγαζα”, σοκάρουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα κορoνοϊού σε όλο τον κόσμο, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 488.800 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Στη Βραζιλία, 1.141 θάνατοι και σχεδόν 40.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες.

Στους 191 οι νεκροί από κορoνοϊό στη χώρα μας. Δεκατρία νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες.

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο από την οποία επήλθε θάνατος, ζητεί ο ανακριτής, Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημά του αφορά υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας, και μελετάται από τον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο.

Σε χημεία και οικονομία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων από τους Καθηγητές του Ομίλου Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στο δελτίο ειδήσεων στις 12 και στις 2 η ανάλυσή τους.

Στον αέρα του Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από τις 11 το πρωί και για μία ώρα, στην εκπομπή “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο” θα απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα. Τηλεφωνήστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο [email protected].

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 31 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα