back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο, στην οδό Δερβενίων 56, στα Εξάρχεια. Ο Δημήτρης Πέρρος βρίσκεται εκεί και μας ενημερώνει…

Με την καταβολή 347 εκ. δολαρίων από τη Novartis και τις θυγατρικές της και χωρίς να προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη χώρα μας, έκλεισε στις ΗΠΑ ο φάκελος για την υπόθεση δωροδοκίας, κατόπιν εξωδικαστικής συμφωνίας του φαρμακευτικού κολοσσού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το αμερικανικό υπ. Δικαιοσύνης.

Για «τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό», κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΝΔ. Η απόφαση- κόλαφος των αμερικανικών αρχών ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έως τις 15 Ιουλίου αναμένονται τα πορίσματα των κομμάτων για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του πρώην αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης από την Προανακριτική Επιτροπή, που σήμανε και το τέλος των συνεδριάσεων.

Αποστάσεις για τα όσα αποκαλύφθηκαν στον επίμαχο διάλογο Μιωνή – Παππά επιχείρησε να τηρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσοντας ωστόσο την καταγγελία ότι η ΝΔ λειτουργεί ως αδίστακτο κόμμα εξουσίας.

Την πολιτική ευθύνη φέρεται να ανέλαβε ο Νίκος Παππάς, στην ίδια συνεδρίαση. Για θέατρο Τσίπρα – Παππά κάνει λόγο η ΝΔ, τονίζοντας ότι ανάληψη ευθύνης δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει.

Κοινή γραμμή Αθήνας- Παρισιού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, όπως διαπιστώθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμανουέλ Μακρόν. Συζητήθηκε η στάση που θα τηρήσουν οι δύο ηγέτες στο επερχόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μια λύση μέσα από την στρατικοποίηση, θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, προτάσσοντας ως μόνο όπλο τη διπλωματία.

Έκκληση από Παρίσι, Ρώμη και Βερολίνο μέσω κοινής ανακοίνωσής του για αναστολή των εχθροπραξιών στη Λιβύη αμέσως και χωρίς όρους και για τερματισμό όλων των επεμβάσεων ξένων παραγόντων.

Για την συμφωνία Ελλάδας – Ιταλίας για τη οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ενημερώνει τους εκπροσώπους των κομμάτων ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στις 12 το μεσημέρι συναντάται με τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Κατρούγκαλο. Την προσεχή εβδομάδα θα ενημερώσει ΚΙΝΑΛ και ΝΔ.

Πλησιάζουν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, ενώ περισσότεροι από 488.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Στους 191 οι νεκροί από κορωνοιό στη χώρα μας. Δεκατρία νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες.

Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις με έως 1.000 εργαζόμενους αλλά και ατομικές που δεν απασχολούν προσωπικό, αλλά έχουν ταμειακή μηχανή.

Σε χημεία και οικονομία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων από τους Καθηγητές του Ομίλου Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στο δελτίο ειδήσεων στις 12 και στις 2 η ανάλυσή τους.

Δράσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μασσαλίας και Ακαδημίας, από τον ΟΚΑΝΑ και τον Σταθμό Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Στον αέρα του Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Από τις 11 το πρωί και για μία ώρα, στην εκπομπή “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο” θα απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα. Τηλεφωνήστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο [email protected].

Εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη κινδυνεύουν με υποσιτισμό, αν όχι λιμοκτονία, προειδοποιεί το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία. Αιτία η έλλειψη χρηματοδότησης για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα, όπου το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα