back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση εξπρές της αστυνομίας σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στην οδό Δερβενίων στα Εξάρχεια, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού

Στο εσωτερικό τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες και κοντάρια. Τα δύο κτίρια καθαρίζουν αυτή την ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία σφραγίσματός τους

Κλειστή παραμένει η Εμμανουήλ Μπενάκη, αν και αποχώρησαν τα περίπου 70 άτομα που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Αυξημένη η κίνηση σε κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους. Εντονότερα είναι τα προβλήματα στον Κηφισό, στην άνοδο από τις Τρεις Γέφυρες μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και στην κάθοδο από τη γέφυρα Κολοκυνθούς μέχρι τις Τρεις Γέφυρες, στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά και στην Κατεχάκη από Καρέα μέχρι Βύρωνα 

Με την καταβολή 347 εκ. δολαρίων από τη Novartis και τις θυγατρικές της και χωρίς να προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στη χώρα μας, έκλεισε η υπόθεση στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού. 

Για «τίτλους τέλους σε μια σκευωρία που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό», κάνει λόγο η ΝΔ, για απόφαση κόλαφο των αμερικανικών αρχών ο ΣΥΡΙΖΑ.  

Έως τις 15 Ιουλίου αναμένονται τα πορίσματα των κομμάτων για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του πρώην αναπληρωτή υπ. Δικαιοσύνης από την Προανακριτική Επιτροπή, που σήμανε και το τέλος των συνεδριάσεων.

Κοινή γραμμή Αθήνας- Παρισιού απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, όπως διαπιστώθηκε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμμανουέλ Μακρόν. Συζητήθηκε η στάση που θα τηρήσουν οι δύο ηγέτες στο επερχόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις 17 και 18 Ιουλίου, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.  

Μια λύση μέσα από την στρατικοποίηση, θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ, προτάσσοντας ως μόνο όπλο τη διπλωματία.

Ξεκίνησαν σήμερα οι επισκέψεις του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιάστα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίουμε στόχο τον συντονισμό των προετοιμασιών για την ασφαλή λειτουργία τους

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Καλαμάτα. 

“Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλείς, η νέα ενημερωτική καμπάνια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλες τις πύλες εισόδου που ανοίγουν τον ερχόμενο μήνα, και συγκεκριμένα σε 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια.

Ως τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στον 2ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις με έως 1.000 εργαζόμενους. 

Σε χημεία και οικονομία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πρώτος σχολιασμός των θεμάτων από τους Καθηγητές του Ομίλου Φροντιστηρίων ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ στο δελτίο ειδήσεων στις 12 και στις 2 η ανάλυσή τους.

Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στις 8 και τέταρτο το πρωί, 25χλμ νοτιοδυτικά της Κόνιτσας στην Ήπειρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Δράσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μασσαλίας και Ακαδημίας, από τον ΟΚΑΝΑ και τον Σταθμό Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Στον αέρα του Αθήνα 9.84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.  Από τις 11 το πρωί και για μία ώρα, στην εκπομπή “Τα παράπονά σας στον δήμαρχο” θα απαντήσει ζωντανά στα δικά σας ερωτήματα. Τηλεφωνήστε στο 213. 0909100 ή στείλτε email στο [email protected].   

   Εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη κινδυνεύουν να υποστούν υποσιτισμό, αν όχι λιμοκτονία, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης για ανθρωπιστική βοήθεια προειδοποιεί η UNICEF. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης….

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια.  Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα